Prof. Dr. Sütbeyaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Sütbeyaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Prof. Dr. Sütbeyaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Atatürk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

28.07.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen törenin ardından prof. Dr. Sütbeyaz'ın cenazesi Narmanlı Camisine getirildi.

Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, akademisyenler, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'ın cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Prof.Dr.Yaşar Sütbeyaz kimdir?

Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, 1950 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinde tamamladı. Bir yıl Türkiye Çimento Sanayii A.Ş'de Kimya Yüksek Mühendisi olarak çalıştıktan sonra 1976 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümüne asistan olarak atandı. 1981 yılında Organik Kimya anabilim dalında doktora tezini tamamlayan Yaşar Sütbeyaz, 1985 tarihinden itibaren bir yıl süreyle A.B.D Florida Üniversitesi Kimya Bölümünde doktora sonrası araştırmalar yaptı. 1988'de Organik Kimya Anabilim Dalında Doçent, 1994 yılında ise aynı anabilim dalında profesör olan Sütbeyaz, 1990-93 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi dekan yardımcılığı görevinde bulundu. 1993'de Fulbright bursu ile New York Binghamton Üniversitesinde bir yıl süreyle araştırmacı öğretim üyesi olarak çalışan Yaşar Sütbeyaz, 1995-98 yılları arasında ise Ağrı Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yaptı. 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na getirilen Sütbeyaz, bu görevini sürdürürken 7 Ağustos 2000 tarihinde Atatürk Üniversitesi'nin 14. rektörü olarak Rektörlük görevine atandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Sütbeyaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement