Prof. Dr. Usluer, Emeklilere Noter Taahhütnamesi Verdi - Son Dakika
Yerel

Prof. Dr. Usluer, Emeklilere Noter Taahhütnamesi Verdi

Prof. Dr. Usluer, Emeklilere Noter Taahhütnamesi Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir milletvekili adayları Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti.

26.04.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir milletvekili adayları Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesi'ni ziyaret etti.

Şube Başkanı ve Türkiye Emekliler Derneği Genel Teşkilatlandırma Eğitim Sekreteri Arif Duru, emeklilerin taleplerini milletvekili adaylarına anlattı. Taleplerini ve sorunlarını partilerin il başkanlarından, genel başkanlarına kadar ilettiklerini belirten Duru, "18 maddeden oluşan taleplerimizin seçim beyannamelerinde yer alacağına inanıyoruz, 101 şubemiz var. Talep ve tespitleri içeren dosyamızı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na verdik. Daha önce hem sendikacılık dönemimizde, hem de genel müdürlük dönemimizde komisyonlarda da çalıştık. Emeklilerle ilgili Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözü yerine getireceğine inanıyorum. Kılıçdaroğlu, bizim taleplerimizi de dile getirdi" ifadelerini kullandı.

BÜYÜME ORANI ÇOK DÜŞÜK

Ziyarette konuşan CHP PM üyesi ve Eskişehir 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesini açıkladığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu bildirge iktidarda yapacağımız çalışmaları içeriyor. 4 başlıkla anlatayım. Birincisi demokrasiyi yeniden düzenleme, eşitlik ve dayanışma, hukukun üstünlüğünü sağlamak. İktidarları denetleme, adil yargılanmak. İkincisi 13 yıllık iktidarda büyümeyi hedeflediler ama kalkınmayı hedeflemediler. Büyüme oranımız 2.9 olarak açıklandı. Bu oran Cumhuriyet tarihinde en düşük büyüme oranı."

"AZ YE ÇOK OTUR"

Bilgi ve teknoloji ile bilim üretim modelini sunacaklarını ifade eden Usluer, şöyle "4 başlıktan üçüncüsü gelirin hakça dağlımı. Refahın tabana eşit dağılımı. 4'üncüsü de sürdürülebirliğin sağlanması. Ancak yaşayabilecek maaşla hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Sosyal etkinlikler kısıtlı, geziye, tatile gidemiyoruz. Emeklilik demek artık hiç bir şey yapma. Az ye çok otur demek. Emekliler o yüzden ikinci iş peşinde. Sosyal güvence giderek azaldı, sağlık da tamamen paran kadar sağlık hale gelecek. Muayene bedeli ilaç farkı bedeli bir de maaşına yansıyan bir bedel. Cebinizden çıkan parayla devam eden bir sağlık hizmeti var" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BİN 500 LİRA

Emeklilerin sorunlarının çözümüne yönelik pek çok maddenin CHP programında bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Usluer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak ve emekliye yılda iki ikramiye verilecek. Sosyal güvenlik primi ikinci işte kesilecek. Katkı payı kalkacak. Seçim bildirgemizde bunlar var. Emeklilerin tatil imkanları, emekliliği yaşa takılan insanların sorunun nasıl çözüleceği gibi somut gerçekleştirilebilir konular var. Kaynakların çukura değil, mevcut kaynakların insana verileceğini içeren bir program. Bizden çok şeyler beklediğinizi biliyorum. Bize güvenin. Emekli ayrı bir kesim ve daha çok mutsuz. Partimize ve bize güvenebilirsiniz. Eskişehir özelimizde adaylarımızın hepsi Eskişehirli. Biz hafta sonları ve meclisin çalışmadığı günlerde Eskişehir'de olacağız, sizleri ziyaret edeceğiz, bizi aradığınızda bulacaksınız. En büyük rakamla meclise gitmek istiyoruz. Sizin desteğiniz çok önemli. 6 aday ile birlikte çalışıyoruz. Amacımız Eskişehir'de birinci, ülkede ise iktidar olmak."

Usluer, daha sonra dernek yöneticilerine Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun emekli ikramiyesi ile ilgili noter taahhütnamesini ve parti çalışma programını verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Prof. Dr. Usluer, Emeklilere Noter Taahhütnamesi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement