Prof. Dr. Üşümezsoy'dan 4.9 Büyüklüğündeki Deprem Yorumu - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Üşümezsoy'dan 4.9 Büyüklüğündeki Deprem Yorumu

Prof. Dr. Üşümezsoy\'dan 4.9 Büyüklüğündeki Deprem Yorumu

Jeoloji Mühendisliği Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Depremler Midilli gibi kuzeyde olursa Midilli, Ayvalık etkilenir. Ancak fay hattının güneyinde olursa Karaburun, Foça ve Mordoğan etkilenir. Bu çalışan fay İzmir’i etkilemez, kaynaktan 50 kilometreden uzak, şiddeti düşük olur” dedi.

10.09.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jeoloji Mühendisliği Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Depremler Midilli gibi kuzeyde olursa Midilli, Ayvalık etkilenir. Ancak fay hattının güneyinde olursa Karaburun, Foça ve Mordoğan etkilenir. Bu çalışan fay İzmir'i etkilemez, kaynaktan 50 kilometreden uzak, şiddeti düşük olur" dedi.

Sabah saatlerinde Ege Denizi açıklarında meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremin ve küçük artçıların ardından, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yazılı açıklama yaptı. Üşümezsoy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu fay sisteminde devamlı 5 civarında depremler olmakta, kuzeydeki ana kolların odaklandığı yerlerdir. Midilli çukurlarındaki tarihsel depremleri özetlersek, Kuzey Ege'de risk taşıyan alan olarak bu bölgede 6,5-7'lik bir deprem oluşabilir. Geçen yıl Gökçeada'da yırtılan bir faydan sonra Kuzey Ege'de başlayan hareketliliğin, Güney Ege'de yani Midilli fay sisteminde risk yaratacağını belirtmiştim. Kuzey Ege fay sistemi, Güney Ege yanal atımlı fay sistemi (kırmızı), Midilli-Foça Çukuru fay sistemi ve bu faylar üzerinde oluşan depremler Midilli gibi kuzeyde olursa Midilli, Ayvalık etkilenir. Ancak fay hattının güneyinde olursa Karaburun, Foça ve Mordoğan etkilenir. Bu çalışan fay İzmir'i etkilemez, kaynaktan 50 kilometreden uzak, şiddeti düşük olur. Foça volkanik kayalar üzerinde olduğu için daha az hissedilir, sulu zeminlerde daha fazla hissedilir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Üşümezsoy'dan 4.9 Büyüklüğündeki Deprem Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement