Profesör Kemer Taksaydı Hayatta Olacaktı - Son Dakika
Güncel

Profesör Kemer Taksaydı Hayatta Olacaktı

Profesör Kemer Taksaydı Hayatta Olacaktı

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir'in emniyet kemeri takılı olmadığı için hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

25.03.2014 14:16  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da VIP minibüsün bir TIR'a arkadan çarpması sonucu hayatını kaybeden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir'in emniyet kemeri takılı olmadığı için hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 62 yaşındaki profesörün cenazesi, tören için Çanakkale'ye götürüldü. Emniyet kemeri takılı olan sürücüyü ise hava yastığı kurtardı.

KAZA ANINDA UYUYORDU

Edinilen bilgiye göre olay, Bursa-Ankara çevre yolunun 26. kilometresindeki İğdir köyü çıkışında meydana geldi. İsmail Ç. idaresindeki 17 FZ 453 plakalı resmi VIP minibüs, Erhan Durgut (39) yönetimindeki 16 VF 840 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Arka koltukta oturan ve emniyet kemeri takılı olmayan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir (62) başına tavana vurunca olay yerinde hayatını kaybetti. Özdemir'in kaza anında uyuduğu ifade edildi.

EMNİYET KEMERİ TAKILI OLAN ELÇİ'Yİ HAVA YASTIĞI KURTARDI

Prof. Dr. Özdemir'in yanında oturan ÇOMÜ Personel Daire Başkanı Abdurrahman Elçi de (33) kazada yaralanırken, emniyet kemeri takılı olan İsmail Ç. ise açılan hava yastığı sayesinde kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaralılar, 112 ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 çocuk babası Rektör Yardımcısının Daire Başkanı Elçi ile birlikte bugün Ankara'daki YÖK toplantısına gittikleri öğrenildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Savcılık kazayla alakalı soruşturma başlattı. Kazayı gören bir sürücü, yolda zikzak yaparak ilerleyen resmi aracın TIR'a arkadan çarptığını kaydetti. Bursa Cumhuriyet Savcısı Namık Yılmaz ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

KÖYÜNDE DEFNEDİLECEK

Polimer Bilim ve Teknolojisi Uzmanı Fen ve Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Eyüp Özdemir'in yakınları acı haberle yıkıldı. Özdemir'in COMÜ'DE Eğitim Fakültesi Bilgisayar Bölümü'nde görevli oğlu Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Özdemir ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenazesi alınan Prof. Özdemir için son kez ÇOMÜ'de tören düzenleneceği, ardından cenazenin Eskişehir'in Günyüzü köyünde defnedileceği öğrenildi.

Bu arada kazayı hava yastığı ve emniyet kemeri sayesinde hafif şekilde atlatan sürücü Erhan Durgut da yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Durgut'un sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Personel Daire Başkanı Abdurrahman Elçi'nin ise Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Hayati tehlikesi olmayan Elçi'nin müşahede altında tutulduğu öğrenildi.

Öte yandan hurdaya dönenen VIP araç otoparka çekildi. Otopark görevlisi Güven Kurtul, sürücünün saatte 140 kilometre hızla seyrettiğini, kazanın arkadaki iki kişinin ise uyuduğu sırada meydana geldiğini öne sürdü. Kaza sırasında Prof. Dr. Özdemir'in arkada uyuduğunu kaydeden Kurtul, "Trafik ekiplerinin de belirttiği gibi büyük bir ihtimal şoför uyumuş" iddiasında bulundu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Profesör Kemer Taksaydı Hayatta Olacaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement