Profesörlerden Grevdeki İşçilere Destek - Son Dakika
Yerel

Profesörlerden Grevdeki İşçilere Destek

Profesörlerden Grevdeki İşçilere Destek

Prof.Dr.Mehmet Bekaroğlu ve Prof.Dr.Zeki Kılıçaslan İstanbul'dan Çorlu'ya gelerek Cumhuriyet Meydanı'nda çadır kuran ve açlık grevine başlayan işçilere destek verdiler.

29.01.2013 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ve Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan İstanbul'dan Çorlu'ya gelerek Cumhuriyet Meydanı'nda çadır kuran ve açlık grevine başlayan işçilere destek verdiler.

Refah Partisi'nden 21. dönem Rize Milletvekili olarak siyasete atılan siyasette son olarak ise HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak yer alan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan Çorlu Cumhuriyet Meydanı belediye binası önünde çadır kurarak açlık grevine başlayan Birleşik Metal İş Sendikasına üye işçilerle görüştüler.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar: "Grevimiz sadece bu fabrikada greve çıkan işçiler ya da sendikamıza üye işçiler için değil Çorlu'da çalışan tüm işçiler için önem taşıyor. Bu grev, bu mücadele bizim ailemiz, çocuklarımız için verdiğimiz mücadeleden öte Avrupa Serbest Bölgesi'nde çalışan tüm işçi arkadaşlarımız için önem taşıyor" dedi.

Grevin, yasaların, anayasanın kendilerine tanıdığı bir hak olduğunu belirten Özkan Atar: "İşveren yasaları tanımaz tutumunu ısrarla devam ettiriyor. Grevin kırılması için Güney Kore'den ithal işçi getiriyor. Yasa dışı yollarla soktuğu bu işçileri kaçak olarak çalıştırıyor. Polis fabrika önünde emeği için, ekmeği için direnen arkadaşlarımızla karşı karşıya geliyor. Grevdeki işçi arkadaşlarımız darp ediliyor, şiddete maruz kalıyor" diye konuştu.

Atar, 2 buçuk aydır sürdürdükleri grevi sonuna kadar devam ettireceklerini yasaların kendilerine tanıdığı hakları alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

İşçilere haklı mücadelelerinde destek olmak üzere Çorlu'ya geldiklerini belirten profesörler Bekaroğlu ve Kılıçaslan işçilerle bir süre sohbet ettikten sonra Çorlu'dan ayrıldılar.

(SŞ - )

29.01.2013 19: 41: 06

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Profesörlerden Grevdeki İşçilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement