'Proje Okulu' Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'ne Yakışan Başarı! - Son Dakika
Güncel

'Proje Okulu' Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'ne Yakışan Başarı!

Türkiye'nin en çok proje üreten okullarından Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nin 12 projesi, TÜBİTAK'ın Araştırma Projeleri Yarışmasında yarı finalde sergilenmeye hak kazandı.

18.03.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Türkiye çapında belirlenen otuz üç proje okulundan biri olarak seçilmesinin ardından, bu sıfatı hakkıyla taşıyabileceğini projeleriyle kanıtlıyor. TUBİTAK'ın ortaöğretim düzeyi öğrencilerine yönelik yürüttüğü Araştırma Projeleri Yarışması'nda da başarılar elde etmeye devam ediyor. Okuldan ön eleme için gönderilen altmış iki projeden on ikisi, yarı finalde sergilenmeye değer görüldü.

Başarılı Projeler

Rümeysa Yıldız'la Muhammet Ali Dinçdağ, Ahmet Kaim danışmanlığında "Göl mü? Çöl mü? Türkiye'de Kuruyan ve Kurumakta Olan Göller (Sapanca Gölü Örneklemi)" projeleriyle 'Coğrafya' kategorisinden; 'Psikoloji'den Selin Dilmaç, Ercan Yılmaz danışmanlığında "Ruhun Yeni Afyonu Narsisizm: Bir 'Ben Nesli' mi Doğuyor? (Lise Dönemi Gençlerinin Narsistik Eğilimlerinin Psikolojik Temelleri) projesiyle jüri karşısına çıkacak.

'Sosyoloji' bölümünden Ercan Yılmaz danışmanlığında; Ayşe Özkan'ın "Delilik Olgusunun Sosyal Psikolojideki Yeri (Adapazarı-Camili Mahallesi Örneklemi)", Kübranur Şencan ve Sena Türkhan'ın "Sosyolojik Bir Olgu Olarak 'Marjinalite'", Sevgi Mavili ve Ayşe Ocak'ın "Bir Sürgün Hikâyesi (Türkiye'ye göç eden Ahıska Türklerinin Hayatlarının Sosyo-Kültürel Analizi – Bursa, Yıldırım, Yeşilyayla Mahallesi Örneklemi): Bilal Aydın danışmanlığında, Ayşe Nur Ateş ile Mecbure Koç'un "Sınıfsal Bir Yapı Olarak Güvenlikle Sitelerin Sosyo-Kültürel Konumu (Sakarya İli, Serdivan İlçesi Örneklemi)"; Elif Alkaya danışmanlığında, Fatih Pur ve Burak Avcı'nın "Transfer Teknoloji İle Gelecek Arayışı"; Leyla Yıldız danışmanlığında ise Aleyna Tezcan ve Hilal Akar'ın "Batıl İnanç Olarak Görülen Nazarın Sosyolojik Analizi ve Kuantum Temelli Evren İçerisinde Nazarın Bilimsel Temellere Oturtulması" projeleri yarı finalde bulunmaya hak kazandı.

'Edebiyat' kategorisinden Ercan Yılmaz danışmanlığında, İbrahim Ethem Gürol'un "Pratik Aklın Eleştirisi: Yaratıcı Zekanın Sanata ve Edebiyata Tesiri", Talha Kabukçu'nun "Liselerde Edebiyat Dersinin 'Estetik Medeniyeti' Bağlamında Yeniden İnşâsı" ve Talha Kuru'nun "Bir Antropolojik Okuma Denemesi: Türkçe ve 'Şiir Dili'" projeleri de yarı finalde olacaklar.

'Tarih' bölümünden Berenay Aşan ve Asude Kızılgül, Ahmet Kaim danışmanlığında yaptıkları "Sürgünün Mahrem Tarihi: Türkiye'de Abhaz Diasporası Adapazarı Örneklemi)" projeleriyle sunum standında yerlerini alacaklar.

30 Mart – 2 Nisan tarihlerinde yarı finalistler TUBİTAK tarafından ağırlanacaklar. Bu yıl sunumlar İstanbul'un Ataşehir semtinde gerçekleştirilecek. Seçilen projelerin sahipleri, bu tarihlere kadar projeler üstüne derinlemesine çalışma halinde olacaklar.

Katıldığı yarışmalarda ödülleri toplamasıyla bilinen Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, TUBITAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'ndan da ümitli. 'Proje Okulu' seçilmenin haklı gururuyla birlikte, aldıkları sıfatın da hakkını veriyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Proje Okulu' Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'ne Yakışan Başarı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement