Proje Tabanlı Kariyer Planlama Konferansı - Son Dakika
Yerel

Proje Tabanlı Kariyer Planlama Konferansı

Sorgun ilçesinde, Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksek Okulu ve Odaklı Yerel Kalkınma Grubu (OYKA) tarafından Proje Tabanlı Kariyer Planlama Konferansı düzenlendi.

01.12.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun ilçesinde, Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksek Okulu ve Odaklı Yerel Kalkınma Grubu (OYKA) tarafından Proje Tabanlı Kariyer Planlama Konferansı düzenlendi.

Sorgun Meslek Yüksek Okulu Salonundaki konferansa, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi ve OYKA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Osman Özsoy, Doç. Dr. Birol Akgül, Öğretim Görevlisi Abdulkadir Dağlı ve Erciyes Üniversitesi OYKA Öğrenci Kulübü üyesi Merve Nur Yaşar konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Osman Özsoy, konuşmasında, kariyerin iş, meslek, çalışma pozisyonu, ekmek demek olduğunu söyledi.

Kariyerin en etkili şekilde, ancak planlı çalışmayla elde edilebileceğini belirten Özsoy, "Kariyer için önce amaçlarınızı belirlemeniz gerekmektedir. Faaliyette bulunulacak sektör, sektörde elde edilmesi amaçlanan pozisyon da önemlidir. Bunların ardından amaca uygun çok sayıda hedef belirlenir ve süreç faaliyet planı hazırlanmasıyla devam eder" dedi.

Türkiye'de sektör tabanlı ve proje tabanlı kariyer planlaması yapıldığını ifade eden Özsoy, kariyer planlamalarının öğrencilik dönemi veya öğrencilik sonrasında yapıldığını, bu aşamalarda proje okur yazarı olmanın önemli olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Birol Akgül ise OYKA'nın çalışmaları, modeli ve amacı hakkında bilgi verdi.

Program sonunda, OYKA üyelerine plaket verildi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Proje Tabanlı Kariyer Planlama Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement