Proje Temelli Uygulama Eğitimi Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Proje Temelli Uygulama Eğitimi Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, gençlik liderlerine yönelik başlattığı 5 günlük Proje Temelli Uygulama Eğitimi, sertifika töreniyle sona erdi.

27.02.2015 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, gençlik liderlerine yönelik başlattığı 5 günlük Proje Temelli Uygulama Eğitimi, sertifika töreniyle sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 81 ilin gençlik merkezinden, 90'ı gençlik lideri olmak üzere toplam 108 kişiye verilen eğitimin sona erdiği bildirildi.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez etkinliğin kapanışında yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın öncülüğünde bakanlık olarak eğitime büyük bir ivme kazandırdıklarını, ulusal ve uluslararası projeleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Sönmez, eğitimlerin sonucunda hibe programlarına dahil edilecek projelerle, Avrupa Birliği'ne aktarılan kaynağın ülkeye geri dönüşünün sağlanacağına dikkati çekerek, "2014 yılında 7 proje kabul edildi, bu sene bunu 10'a katlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra gençlik liderliğinin bir meslek haline gelmesi adına da ilk adımı atmış bulunmaktayız" dedi.

Verilen eğitimlerle birlikte her bir gençlik liderinin Ulusal Ajans'a proje yazabilecek seviyeye geldiğini ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:

" Konya'da, Gambiyalı misafir öğrencilere liderlik becerileri eğitimi verdik. İki hafta sonra Ganalı öğrenciler sizin aldığınız bu eğitimden de yararlanmak isteyince, taleplerini geri çevirmedik. 70 öğrenciyi eğitimden geçirdik. Dün Türkiye'de bulunan 500 Faslı öğrencinin de bu eğitimi almak istedikleri haberi geldi. Yani kurmuş olduğumuz eğitim sistemimiz ulusal boyuttan çıkıp, uluslararası boyut kazanmış oldu. Yeni Türkiye vizyonunu diğer ülkelere taşımaya başladık."

Gençlik liderleri

Konya Gençlik Merkezi'nde gençlik lideri olan Gökhan Tekin ise eğitimlerin katılımcılara özgüven aşıladığını belirterek, "Ganalı ve Gambiyalı kardeşlerimiz Konya'da bu eğitimi aldı. Kendileri, ülkelerinde ABD, İngiltere gibi güçlerin yardımı olmadan bir şey yapamayacaklarını düşünüyorlardı. Eğitimlerin ardından kendi kendilerine yetebileceklerini ve güzel projeler üretebileceklerinin farkına vardıklarını söylediler" görüşünü aktardı.

Rize Gençlik Merkezi gençlik liderlerinden Meryem Börekçi ise "Bizler gençlik liderleri olarak 'diriliş muştusu' olacağız. Bazıları bizim afiş asan, stant kuran gençler olduğumuzu düşünüyorlardı. Bu eğitimlerin ardından bu algıyı kıracağız" şeklinde konuştu.

5 Gün süren eğitim programı, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Proje Temelli Uygulama Eğitimi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement