Proje Yarışmasında Edremit Başarısı - Son Dakika
Yerel

Proje Yarışmasında Edremit Başarısı

Proje Yarışmasında Edremit Başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TÜBİTAK ile ortaklaşa düzenlediği ‘Bu Benim Eserim’ isimli proje yarışmasına, Balıkesir’in Edremit ilçesinden katılan öğrenciler başarı kaydetti.

23.04.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TÜBİTAK ile ortaklaşa düzenlediği 'Bu Benim Eserim' isimli proje yarışmasına, Balıkesir'in Edremit ilçesinden katılan öğrenciler başarı kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasının, Eskişehir Bölge Finali Sergisi'nde 9 proje, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Eskişehir, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerinden ortaokul öğrencileri, matematik ve fen alanında yaptıkları projelerini, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Salonu'nda gerçekleştirildiği sergiyle tanıttı. Bilim kurulu tarafından iki gün boyunca değerlendirmeye alınan Eskişehir Bölge Finali Sergisi'ndeki 92 projeden 9'u Türkiye finaline seçildi.

Sergilenen projeler arasında bulunan Edremit Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin proje çalışması da beğeni topladı. Danışman Öğretmen Özlem Seren öncülüğünde, öğrenciler Afra Karabulut ve Tuba Kafa tarafından hazırlanan 'Betonitten Koruyucu Katman' projesi, sergiyi gezenlerin ilgisini çekti. Edremit'in adını ülke çapında duyurmayı başaran öğrenciler, çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Hazırladıkları projenin amacını anlatan öğrenciler, "Köprü ayakları gibi sürekli su altında kalıp aşınan yüzeyler için koruma katmanı yapıp yıpranmaları azaltmayı amaçladık. Projemizi yapmamız için gerekli olan betonitin Çankırı'dan teminini sağlayan Mustafa Bektaş'a ve proje konusunun ön araştırmasında yardımcı olan ODTÜ İnşaat Mühendisi Özgür Erdoğan'a, okul idarecilerimize ve Okul Aile Birliğimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Sergiden yüzleri gülerek ayrılan öğrenciler, hazırladıkları projeyi, okullarındaki salonda arkadaşları için sergilemeyi devam ediyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Proje Yarışmasında Edremit Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement