Projeleriyle Umut Verdiler - Son Dakika
Yerel

Projeleriyle Umut Verdiler

Projeleriyle Umut Verdiler

Bitlis’in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim gösteren Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Okulu’nun Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarı sergisine sergilediği projelerini Ahlat’ta sergiledi.

30.05.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitim öğretim gösteren Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Okulu'nun Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarı sergisine sergilediği projelerini Ahlat'ta sergiledi.

Okulun bahçesinde düzenlenen bilim fuarı sergisine Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra halk oyunları gösterileri ile program başladı. Programın açılış konuşmasını Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Okulu Müdürü Faysal Doğan yaptı. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Doğan; "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında yürütülen bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılmış destekleme programıdır. TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması amaçlarına hizmet etmek için yapılmaktadır. Bu kapsamda okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından 18'i Fen Bilimleri 11'i Sosyal Bilimler alanlarında olmak üzere toplamda 29 proje hazırlanmıştır. Ayrıca okulumuz görsel sanatlar öğretmeni ve teknoloji tasarım öğretmenimiz ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları eserler de sergilenmektedir. Bu projelerin ve eserlerin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, davetimize icabet edip bizleri onurlandırdığınız için siz değerli misafirlerimize saygılar sunarım" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, bu güzel yaz gününde çok güzel bir organizasyon için bir araya geldiklerini belirterek;

"Bir bilim fuarı için bir araya geldik. İlim, irfan ve teknik için bir araya geldik. Hepiniz hoş geldiniz. Ne mutlu ki bize insanın insana üstün olmadığı bir medeniyetin çocuklarıyız. Dinimizde de böyledir insanın insana bir üstünlüğü yoktur. Acemin acem olmayana, arabın arap olmayana bir üstünlüğü yoktur. Sadece bir insanın bir insana bir üstünlüğü vardır. Oda "Bilen ile bilmeyen hiçbir olur mu" diyor bizim güzel kitabımızda. Demek ki bilenin bir kıymeti var. İlmin bir kıymeti var. İlim, tarihin bütün zamanlarında çok kutsal olmuştur. Ancak ilme önem veren milletler medeniyet kurabilmiştir. Bunun başlıca örneği kendi kurduğumuz olan Osmanlı İmparatorluğudur. Ama bunun yanında çok geniş topraklara hitap etse de bazı milletlerin medeniyet kuramadığını görüyoruz. Gerçekten de aklı başında olan devlet adamları, dünyaya mührünü vurmuş olan devlet adamlarının hepsinin bilime, sanata kıymet verdiğini görüyoruz. Dediğimiz gibi ilim her zaman kutsal olmuştur. İlimi takip etmemiz lazım. Eğer geleceğe dair bir talebimiz varsa, bir hedefimiz, bir gayretimiz varsa bir elimiz bilim dünyasında olmalı, bir elimizde kendi kültürümüzde olmalı. Bu münasebetle Şehit Sümmani Görgen Yatılı Bölge Okulu'da TÜBİTAK'ın katkılarıyla beraber 29 projeye imza atmış. Kendilerini tebrik ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere, okul müdürümüzü, gerekli önderliği yapan öğretmenlerimize ve gayret gösteren öğrencilere teşekkürü bir borç biliyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi'nin açılışı yapıldı. Daire amirleri ile birlikte öğrencilerin hazırlamış olduğu bilim projelerini tek tek inceleyen Kaymakam Tekbıyıkoğlu, öğrencilerden yaptığı projeler hakkında bilgiler aldı. Görsel sanatlar ve teknoloji tasarım sergisini de gezen Kaymakam Tekbıyıkoğlu ayrıca burada ebru çalışması yaptı. Düzenlenen fuar gün boyu devam ederken katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Projeleriyle Umut Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement