Prostat'ta Biyopsi ile Erken Tanı Hayat Kurtarıyor - Son Dakika
Güncel

Prostat'ta Biyopsi ile Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

Prostat\'ta Biyopsi ile Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

Medical Park Tokat Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yalçın, prostatta biyopsi ile yapılan erken tanının hayat kurtarabileceğini söyledi.

17.07.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medical Park Tokat Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yalçın, prostatta biyopsi ile yapılan erken tanının hayat kurtarabileceğini söyledi.

Dünyada 50'li yaşlardan itibaren erkeklerin korkulu rüyası olmaya başlayan prostat kanserinin tedavisi, erken dönemde modern tanı yöntemleri sayesinde başarı ile gerçekleştirilebiliyor. Üroloji Uzmanı Dr. Yalçın, prostat biyopsisi ile daha hastalığın erken tanısının mümkün olduğunu söyledi. Medikal Park Özel Tokat Hastanesi'nde bu anlamda prostat biyopsisi işlemi uygulanmaya başladıklarını ifade eden Yalçın, "Prostat Biyopsisi yapılmadığı durumlarsa PSA yüksekliğinin sebebi tam olarak anlaşılamaz. Parmakla yapılan muayene sonrasında tespit edilen sertlik ve nodüllerin iyi huylu veya kötü huylu olduğu anlaşılamaz. Hastalığın erken teşhis şansı kaçırılmış olur" dedi.

Prostat biyopsisi işleminin yaklaşık 15-20 dakika sürdüğünü ifade eden Yalçın, "Ultrason eşliğinde, makat bölgesinde girilerek önce prostatın sağ ve solu lokal anestezi ile uyuşturulur. Hastanın durumuna göre sedasyon veya genel anestezi altında da işlem yapılabilir. Daha sonra özel ve tek kullanımlık biyopsi iğnesi kullanarak prostattan 12-16 parça alınır. Parçaların uzunluğu yaklaşık 4mm, kalınlığı 10-15mm civarındadır. İşlem sonunda hastanın yatması gerekmez. Sosyal hayatına devam edebilir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prostat'ta Biyopsi ile Erken Tanı Hayat Kurtarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement