Protestan Kilisesi Pastörüne Suikast Hazırlığı Davası Kasım Ayına Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Protestan Kilisesi Pastörüne Suikast Hazırlığı Davası Kasım Ayına Ertelendi

İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali'ye yönelik olarak 2013 yılında polisin ortaya çıkardığı suikast hazırlığı ile ilgili tutuksuz 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

25.06.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali'ye yönelik olarak 2013 yılında polisin ortaya çıkardığı suikast hazırlığı ile ilgili tutuksuz 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma bazı tanık ifadelerinin alınması için 24 Kasım'a ertelendi.

İzmit'te 2013 yılında İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali ve kilise üyelerine yönelik düzenlenmek istendiği ileri sürülen suikast girişimi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son anda önlendi. Polis, 2013 yılı Nisan ayında uzun süre kilisede ibadetlere katılan 11 kişinin Pastör Emre Karaali ve kilise üyelerinde suikast planladığını tesbit etti. Olayla ilgili telefon dinlemelerine de takıldığı belirtilen şüphelilerden 7'si hakkında dava açıldı, bunlardan 1'i tutuklandı. Bu tutuklu da bir ay sonra tahliye edildi.

Bugün Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki devam eden duruşmaya Emre Karaali'nin avukatı Işıl Çetin katıldı. Avukat Çetin yaptığı açıklamada, geçen duruşmada, bu suikast hazırlığına adı karışan 1 jandarma astsubayı ile 1 başkomiser hakkında Diyarbakır'da açılan dava dosyasının da İzmit'deki davayla birleştirildiğini hatırlattı. Avukat Çetin davanın adli tatil de dikkate alınarak 24 Kasım'a ertelendiğini söyledi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Protestan Kilisesi Pastörüne Suikast Hazırlığı Davası Kasım Ayına Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement