Protokol Üyeleri Çocuklarla Maç Yaptı - Son Dakika
Yerel

Protokol Üyeleri Çocuklarla Maç Yaptı

Protokol Üyeleri Çocuklarla Maç Yaptı

Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen ‘Aşmak İçin Hareket’ projesi kapsamında Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından yarı engelli ve engelsiz bireyler için spor etkinliği düzenlendi.

04.09.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen 'Aşmak İçin Hareket' projesi kapsamında Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından yarı engelli ve engelsiz bireyler için spor etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile protokol üyeleri engelli bireylerle birlikte futbol maçı yaptı.

Türkiye Beyazay Derneği'nin engelli, engelsiz çocukların birlikte spor yapmalarını sağlamak ve onları yaşama daha sıkı bağlamak için hazırladığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen 'Aşmak İçin Hareket' etkinliği, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Çerkezköy Belediyesi Spor Tesisi'nde düzenlendi. Etkinliğe, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hasan Kadir Kardaş, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, siyasi parti temsilcileri, engelli bireyler ve çok sayıda kişi katıldı.

Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin açılış konuşması yaptı. Şahin, "Aşmak için hareket adı altında gerçekleştirilen spor etkinliğimiz Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız engelli, engelsiz çocuklarımızın bir arada spor faaliyetlerini yapmalarıdır. Bu etkinlik Türkiye'nin en büyük spor etkinliğidir. Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi olarak bu projemiz dört dalda devam etmektedir" dedi.

"BÖYLE BİR ORGANİZASYON AVRUPA'DA İLK DEFA YAPILIYOR"

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, bu proje kapsamında bütün insanların bir araya gelerek spor yaptığını ve bunun Avrupa'da ilk olduğunu vurguladı. Ayva, "Ben bu projeye sıra sıra dağları, sorunlarımızı, aramızdaki soğuklukları aşmak için, engelli engelsiz bir birimizi tanımamız acısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de bu proje bunun için engelli, engelsiz spor yapmamız lazım dedik. Engelliler sorunlarını da sporla aşmış olacaktır. Tekirdağ Valimiz ile Çerkezköy Kaymakamımızın da buradaki etkinliğimize gösterdikleri özel gayretleri bizleri çok mutlu etti. Bu proje Tekirdağ'ın ve ülkemizin önemli bir sanayi kenti olan Çerkezköy'de yapılıyor olması bizler için ve Türkiye'de önemli bir yer alacak. Bu proje sayesinde gerçekleşen etkinliklerle Türkiye engelli engelsiz tüm insanların mutlu ülkesi olacaktır" diye konuştu.

Engellilerinde engelsizler gibi eşit birer yurttaş olduğuna dikkat çeken Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, "Bu güzel projeye katkı ve destek veren herkesi tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel ve anlamlı bir proje. Engellilerin sorunları her yerde belirli üslupla söylemek lazım. Ülkemizde nüfusun yüzde 12.9'u engelli. Her 8 kişiden birinin de engelli oluşu onları toplum dışına itilmesini gerektirmiyor. Bizlerde birer potansiyel engelli sayılırız. Onlarda eşit birere yurttaşımızdır. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle gerçekleşen bu güzel proje ile engelli, engelsiz çocuklarımızın bütünleşmesini ortaya koyan çok güzel bir proje olduğunu göstermiştir. Türkiye'deki çok güzel spor tesisleri ve bu tesisleri daha da geliştirmek lazım. Kuruluşların bu konuda bütçelerinden belirli bütçe ayırarak katkı sağlamalı. Tüm engelliler toplumun vazgeçilmezleridir. Birer engelli adayı olduğumuzu düşünerek bu tür etkinliklere ve spora katkı sağlamamız gerekiyor" dedi.

"ÇOÇUKLARIMIZIN BİRLİKTE SPOR YAPMALARI BİZLERİ ÇOK MUTLU EDİYOR"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, engelli engelsiz çocukların birlikte spor yapmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanımızın destekleriyle engelli, engelsiz çocukların birlikte spor yapmalarını sağlamak için ilçemizde 4 ay boyunca 4 branşta İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz işbirliğiyle eğitimler verildi. Futbol şehir stadında, basketbol ve masa tenisi Kapalı Spor Salonu'nda, resim Atatürk İlkokulunda verildi. Toplan bu dört branşta 48 öğrenci katıldı. Engelli engelsiz çocuklarımızın birlikte spor yapmaları bizleri çok duygulandırıyor. Bu projenin gerçekleşmesi için Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanımız Adnan Şahin büyük bir mücadele verdi ve kendisini kutluyorum. Sayın valimizin de her zaman bizlerin yalnız bırakmamıştır. ve Valimize de destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Vali Enver Salihoğlu, sponsor olan Optimed Hastanesi adına Genel Müdür Op. Dr. Ayhan Arslan'a plaket takdim etti. Ardından, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'a plaket verdi.

Plaket töreni sonrasında tören alanındaki halı sahada 15'er dakikalık devreler halinde engelli, engelsiz çocuklar karma futbol maçı yaptı. Takımlara Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hasan Kadir Kardaş, Çerkezköy Spor ve Gençlik İlçe Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Op. Dr. Ayhan Arslan ve diğer protokol mensupları iki takıma dağılarak maç yaptı. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Maçın ardından protokol üyeleri çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Protokol Üyeleri Çocuklarla Maç Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement