Davutoğlu: Provokasyona Kurban Vermemeliyiz - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Provokasyona Kurban Vermemeliyiz

Davutoğlu: Provokasyona Kurban Vermemeliyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çözüm Süreci'yle ilgili, “2007’den bu yana büyük zorluklarla yürüttüğümüz süreci herhangi bir provokasyona kurban vermemeliyiz.” dedi.

15.09.2014 13:35  Güncelleme: 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Davutoğlu, Dolmabahçe'deki ofisinde gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Davutoğlu'nun toplantısına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı.

Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenerek "Muhatabınız artık benim, Cumhurbaşkanı değil. O siyaset ve partilerüstü bir konumda" dedi.

Başbakan Davutoğlu siyasette yumuşamadan yana olduğunu söyledi ve Meclis Genel Kurulu'nda Erdoğan'ın yemin töreninden önce, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın içtüzük kitapçığını fırlatmasını hatırlatarak "Bizden kitap fırlatan çıkmaz" dedi.

Davutoğlu, başbakan olduktan sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayıp tebrik etmemesine rağmen kendisinin yeniden parti başkanı seçilmesinin ardından Kılıçdaroğlu'nu arayıp kutladığını anlattı.

Davutoğlu, Ortadoğu'da yaşanan tek başarı hikayesinin çözüm süreci olduğunu belirtti. Bu sürecin provokasyonlara kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.

'Seçim hükümeti değiliz'

Davutoğlu 2015 seçimleri ve sonrası için hazırladıkları programdan da bahsetti:

"Genel başkan adayı olarak adımın anılmasıyla birlikte arkadaşlarımla çalışmaya başladık. 10 gün içinde bitirdik. 1 Eylül'de programımızı sunduk. Çalışmalar sırasında iki eğilim vardı:

Birincisi 61. Hükümet'in devamıyız, sekiz aylık bir program yapalım. İkincisi ise daha uzun vadeli, 2014-2015'i içeren bir program yapalım. Benim düşüncem 2023'ü hedefleyen bir hükümet programıydı. Hükümet 2023'e kadar devam edecekmiş gibi program yapmaktı. Tabii icra çalışmaları sekiz aylık gibi olabilirdi. Kimse sekiz ay sonra bir türbülans beklemesin. İlk hedefimiz 2015'e kadar yürüyen projeleri devam ettirmek. Sekiz aylık bir seçim hükümeti değiliz. Yeni Türkiye tabirinin içini dolduracak çalışmalar yapacağız. "

IŞİD'in kaçırdığı gazeteciler

"IŞİD'in kaçırdığı ABD'li gazeteciler kaç aydır oradaydı ama ABD basınına yansımadı, aileleri konuşmadı. Onlardan konuşmamaları istendi, en küçük bir açıklama hayatlarına mal olabilirdi. Kerry bana ABD'li gazetecilerin kaçırıldığını söyleyeli bir yıldan fazla oluyor. Ama ABD basınında çıt çıkmadı. Bizdeyse neredeyse rehinelerin nerede olduğunu gösteren haberler yapılıyor. Bu etik açıdan doğru değil."

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Provokasyona Kurban Vermemeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülizmin sonu yok
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülizmin sonu yok

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin vaatlerinde popülizmin sonu olmadığını belirterek, Ankara ve İstanbul'da yapılan vaatlerin büyük bir kısmının gerçekleştirilemediğini söyledi. Tekin, ayrıca seçim sürecindeki adayların tavrını değerlendirerek, memleketin çıkarlarını önemseyenlerin her zaman kazanacağını vurguladı.

  • Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    14:15 Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'da Muratpaşa Mahallesi'ndeki bir ikamette uyuşturucu madde imal edildiği ve satılacağı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet A4 kağıdına emdirilmiş sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen A4'ün, kullanım adedi olarak Antalya'da bugüne kadar ele geçirilen yüksek miktar olduğu belirtildi.

  • Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı
    14:14 Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı

    Erzincan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan K.E. ve M.D. isimli zanlılardan M.D. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmada zanlıların araç ve ikametinde 285 sentetik ecza maddesi ele geçirdi.

  • Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    14:14 Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dereyi geçerken yükselen suya kapılıp kaybolan 13 yaşındaki çocuğun arama çalışmaları 7. gününde de devam ediyor. AFAD ekipleri ve bölgedeki vatandaşlar, su altında ve su yüzeyinde arama yaparak çocuğu bulmaya çalışıyor. Çalışmalar, Mardin il sınırında yoğunlaştırıldı.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor
    14:13 Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor

    Hollanda'da Çin yapımı elektrikli araç sayısı son üç yılda beş kat arttı. BYD Louwman'ın Genel Müdürü, BYD'nin Avrupa pazarında önemli bir rakip olduğunu belirtti. Avrupa'nın elektrifikasyona geçişiyle yeni enerjili araçların parlak bir geleceği bekleniyor.


Advertisement