ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Türkiye'yi Savundu - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Türkiye'yi Savundu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Türkiye\'yi Savundu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper'ın, "Türkiye'nin önceliğinin IŞİD ile mücadele olmadığı" sözlerine karşı Türkiye'yi savundu.

28.02.2015 01:19  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) James Clapper, " Türkiye'nin önceliğinin IŞİD ile mücadele olmadığı" sözlerine karşı Türkiye'yi savundu.

"TÜRKİYE HER TÜRLÜ ADIMI ATTI"

Başkent Washington'da düzenlenen basın toplantısında, Clapper'ın sözleri ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Psaki, "Bu yorumlara ilişkin sorular için gidilmesi gereken yer Ulusal İstihbarat Dairesi. Ancak, ben Türkiye'nin bizim için önemli bir ortak olmayı sürdürdüğünü söyleyeceğim. Türkiye, bizim IŞİD'e karşı koalisyon mücadelemizde gereken her türlü adımı attı. Yalnızca askeri açıdan değil, yabancı savaşçılar konusunda da, finansal konularda da. Baştan beri belirtmekte olduğumuz gibi bu konuda, küresel toplumun yapabileceği daha çok şey var. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerle, bu konuda bu adımları attık" diye konuştu. Psaki, Türkiye'nin Suriyeli muhalifleri eğit-donat programına da destek verdiğini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN ÖNCELİĞİ 'IŞİD İLE MÜCADELE' DEĞİL"

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde düzenlenen oturumda, Türkiye'nin önceliğinin IŞİD ile mücadele olmadığını ve bunun sonucunda meydana gelen 'hoşgörülü ortam'ın örgüte katılan yabancı savaşçıların yüzde 60'ının Suriye'ye giderken güzergah olarak Türkiye'yi seçmesine neden olduğunu savunmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Türkiye'yi Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • maho: isid candir. 5 7 Yanıtla
  • METiN YAZAR: .........Yooooo, haberin sadece ilk KISA bölümünü okudum.yorum yapmam dogru olmaz......, 0 2 Yanıtla
  • Evin Kaya: Klasik ingiliz filminden iyi polis kötü polis sahnesi: Abd ulusal istihbarat direktoru size soru 1 butun istihbarat calismalarinizi ortadogu ,musluman turk arap ,kurt halklarina odakladiniz da ulusal istihbaratiniz iflas mi etti2 yoksa muslumanlari fislerken irkci yaklasimlarinizin kurbani olup kendi vatandaslarinizin hukuga aykiri eylemlerini hos mu gordunuz3ic istihbaratiniz vatandaslarinizin iside katilma hazirliginda oldugunu ogrenip daha sizin ulkenizden cikmadan engelleyemiyor mu buna yasalariniz mi engel Nede olsa insan haklarinin ve ozgurluklerin ulkesi olmakla ovunuyirsunuz ya 4 yoksa daha ozgur ve insan haklarinin besigi maskenizi dusurmemek icin butun bunlari bilip gorup kendi vatandaslarinizin gittigi ulkeye istihbarat paylasiminda bulunmayarak o ulkenin muneccim gibi gorup engel cikarmasini saglayarak o ulkeyi ilkel barbar bir ulke olarak suclama malzemesi kaydetmekmi 5 yada ozellikle turkiyeyi bu vatandaslari ile ilgili bilgilendirmeyerek Turkiyeyi iside katilanlara bilincli olarak goz yumuyor iddiadiyla suclayarak dunyaya karalamak mi Siz super gucsunuz ya bak takip etmissiniz vatandasinizin hazirlik yaptigindan tutunda nereye uctugunu da biliyorsunuz neden sinirlarinizda buna engel olmuyorsunuz Disiiskeri bakanligi sozcusu jen psaki ye gelince cok caylaksin bacim, sen turkiyeyi savunurmusun kimi zaman iftirayla dusmanlik ediyorsunuz kimi zaman savunuyor gorunerek Ha diyeceksin turkiyeyi savunmakla nasil bir zarar vermek amaclabir soyleyeyim en basit zararli hedef turkiye hukumetini oy vermeyen diger kesimine karsi amerika usagi gostermek ,dunyada musluman ulkeler arasinda da ajan olma guvenilmez olma iftiralarini pompalama taktigidir.Ama zaman uyanma zamanidir.kendi kazdiginiz kuyuda yok olacaksiniz Allah Süphan ve Tealanin izniyle insaellah 1 1 Yanıtla

Advertisement