Psikolog İlknur Peder'den Gençlere Tavsiye - Son Dakika
Yerel

Psikolog İlknur Peder'den Gençlere Tavsiye

Psikolog İlknur Peder\'den Gençlere Tavsiye

Engelli bir birey olan ve yaşamıyla takdir toplayan Psikolog İlknur Peder, İzmir’in Torbalı ilçesinde "Güçlüklerle baş edebilme sanatı" isimli bir konferans verdi.

28.11.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli bir birey olan ve yaşamıyla takdir toplayan Psikolog İlknur Peder, İzmir'in Torbalı ilçesinde "Güçlüklerle baş edebilme sanatı" isimli bir konferans verdi.

Psikolog İlknur Peder, Torbalı Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçede bir konferans gerçekleştirdi. "Güçlüklerle baş edebilme sanatı" isimli konferansta, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Çok sayıda kişinin katıldığı konferansa, özellikle lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Özürlü bir birey olarak dünyaya gelen İlknur Peder, katılımcılara kendi hayat hikayesinden kesitler sundu. Zaman zaman soru cevap şeklinde süren konferansta Peder, gençlere hedef eksenli bir hayatın öneminden bahsederek problemler karşısında pozitif düşünmenin önemine vurgu yaptı. Günümüzde kişilerin pek çok unsurun etkisiyle mutsuz bireyler haline geldiğinden bahseden İlknur Peder, "İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun hayatımızdan keyif olmaya ve yaşadığımız her anın kıymetini bilmeye gayret göstermeliyiz. Gün içinde mutlu olacağımız anlar mutlaka olacaktır. Kendimiz için küçük küçük mutluluk adacıkları oluşturabilirsek hayattaki zorluklarla çok daha kolay başa çıkabiliriz. Maalesef toplum olarak birbirimizi çok çabuk demoralize edebiliyoruz. Başkalarının bizimle alakalı negatif görüşlerine takılmadan başarı yolunda azimle ilerlemeliyiz" dedi.

İlknur Peder'i Torbalı'da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, şu açıklamalarda bulundu:

"Güçlüklerle baş edebilme konulu konferansın özellikle hayat yolunun başındaki gençlerimiz için son derece faydalı olduğunu ifade etmeliyim. Torbalı'da zaman zaman bu tür konferanslarımız oluyor. Belediye olarak bunları gençliği eğitme misyonumuzun önemli bir parçası olarak görüyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Psikolog İlknur Peder'den Gençlere Tavsiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement