Psikolog Karapınar'dan Babalar Günü Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Psikolog Karapınar'dan Babalar Günü Değerlendirmesi

Psikolog Karapınar\'dan Babalar Günü Değerlendirmesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesinde görev yapan ve Betül Karapınar, Babalar Günü dolayısı ile aile, çocuk ve eşlerin görevlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

21.06.2015 19:13  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan ve aynı zamanda psikolog olan Betül Karapınar, Babalar Günü dolayısı ile aile, çocuk ve eşlerin aile içerisindeki görevlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Pisikolog Betül Karapınar, aile içinde ebeveynlerin rollerinin kesin çizgiler ile oluşturulduğunu belirterek, anne ve babanın birbirlerinin temsil ettiği değerleri tamamladığını kaydetti.

Psikolog Betül Karapınar'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çocuklar anneye fedakar, arkadaş, dost gibi roller verirken; babaya ise para kazanma ve sosyal anlamda yüksek beklentileri karşılama rolünü verirler. Çocuk için anne merhameti, sevgiyi temsil ediyorsa, baba güveni, sorumluluğu temsil eder. Bunlar birbirlerini tamamlayan değerlerdir. Bu değerlerden biri eksikse çocuklar o yönde eksik büyür."

"Çocuklarına vakit ayırıp eğitimlerinde birlikte yer alan, birlikte hareket eden ebeveynler; güvenli, sağlıklı çocuklar yetiştirebilirler. Günümüzde babalar da çocuklarının gelişimlerinin her aşamasında eşleri ile birlikte hareket ediyor. Anne ve babaların birlikte çocuk gelişim seminerlerini takip ettiği, okul toplantılarına katıldığı, yazılar ve kitaplar okuduğunu görüyoruz."

"Sosyal Gelişim Merkezi'nde de çocuk kulüplerimize devam eden ailelerimizin aile içindeki bu değişimin farkında olduklarını görüyoruz. Çocuk faaliyetlerine katılan, gezilerde eşlik eden ve en önemlisi çocuğunun gelişimi ile ilgilenen babaların olması gelecek adına umut verici görünüyor. Bu vesileyle tüm babaların Babalar Günü'nü tebrik ediyoruz."

(RŞ)

. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Psikolog Karapınar'dan Babalar Günü Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement