Psikoterapinin İlk Uygulandığı Merkezde Anlamlı Kongre - Son Dakika
Sağlık

Psikoterapinin İlk Uygulandığı Merkezde Anlamlı Kongre

Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi, 300 bilim adamının katılımıyla, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Bergama ilçesinde başladı.

26.05.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi, 300 bilim adamının katılımıyla, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan Bergama ilçesinde başladı.

Bergama Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, psikoterapinin tarihte ilk uygulandığı yer olan Asklepion Antik Tiyatrosu'nda başlayan kongreye, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dr. Abdulkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü Başkanı Bircan Kırlangıç Şimşek, Türkiye Grup Terapileri Derneği Başkanı Abdulkadir Çevik ve yaklaşık 300 bilim adamı katıldı.

28 Mayıs Cumartesi gününe kadar sürecek kongrede, "Türkiye'de Psikodramanın Tarihçesi" konferansı yapıldı.

Etkinlikte "Beden Perküsyonu ile Kongreye Isınma" konulu grup çalışması ile "Psikiyatrik Açıdan Obezite Değerlendirilmesi", "Şema Terapi", "Aile Terapisinde Metaforlar ve Ev Ödevleri ile Aile Belleğinin Çalışmaları", "Toplumsal Cinsiyet ve Toplumsal Bellek", "Farklı Gelişenlerde Sanatla Çalışma", "Hemşirelik ve Psikodrama" ve "Beden Müziği ile Toplumsal Bellekten Çağrışımlar" konulu atölye çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Kongrede ayrıca, dünyanın ilk sağlık merkezlerinden Asklepion'da uygulanan iyileştirme yöntemleri, rüya yorumlama, dramalarla ve müzikle tedavi yöntemlerinin konuşularak tartışılacağı ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Psikoterapinin İlk Uygulandığı Merkezde Anlamlı Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement