PTT A.Ş. Yasasını Protesto İçin 6 Günde Bursa'dan Meclis'e Yürüdü - Son Dakika
Güncel

PTT A.Ş. Yasasını Protesto İçin 6 Günde Bursa'dan Meclis'e Yürüdü

PTT A.Ş. Yasasını Protesto İçin 6 Günde Bursa\'dan Meclis\'e Yürüdü

PTT A.Ş.Yasasını ve posta dağıtıcılarının yıpranma hakkının kaldırılmasını protesto etmek için Bursa'dan yürüyüş başlatan Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, 6 günün ardından TBMM'ye geldi.

08.05.2013 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT A.Ş. Yasasını ve posta dağıtıcılarının yıpranma hakkının kaldırılmasını protesto etmek için Bursa'dan yürüyüş başlatan Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, 6 günün ardından TBMM'ye geldi.

Bursa'dan Ankara'ya 6 günde ulaşan Avcı'yı TBMM önünde Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve bir grup sendika üyesi karşıladı. Burada bir açıklama yapan Karadavut, PTT Genel Müdürlüğü'nün Anonim Şirket haline getirildiğini vurgulayarak, tasarıyla kurumda geleceği siyasilerin ve yöneticilerin iki dudağının arasında olan iş güvencesi olmayan sözleşmeli kölelerin çalıştırılmasının yolu açıldığını iddia etti.

Karadavut, dağıtıcılarının bedenen ve ruhen yıprandıklarına dikkat çekerek yaptıkları işten dolayı çeşitli mesleki hastalıklara da yakalandıklarını söyledi. Eyleme katılanlar "Sözleşmeli köle olmayacağız", "PTT halkındır satılamaz" gibi sloganlar attı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PTT A.Ş. Yasasını Protesto İçin 6 Günde Bursa'dan Meclis'e Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement