PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Ekonomi

PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Antalya'da, PTT A.Ş.Kanun Tasarısı'na karşı çıkan PTT çalışanları iş bırakma eylemi yaptı.

27.03.2013 11:50  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Haber-Sen, Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu'na (Kamu-Sen) bağlı Türk Haber-Sen ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'na (BASK) bağlı Bağımsız Haber-Sen üyesi PTT çalışanları basın açıklaması yaparak kanun tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmeye başlanmasına tepki gösterdi. PTT binası önünde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan PTT çalışanları, 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız', 'PTT halkındır satılamaz', 'Sözleşmeli köle olmayacağız' şeklinde sloganlar attı.

PARA BABALARI İÇİN GÜL BAHÇESİNE ÇEVRİLECEK

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan KESK'e bağlı Haber-Sen İl Temsilcisi Mehmet Can Çelik, hükümetin bu tasarıyla PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi, çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçladığını iddia etti. Tasarıyla, PTT'nin sunduğu kamu hizmetinin sermayenin kar hırsına teslim edilerek emekçilerin köleleştirilmek istendiğini belirten Çelik, " Hükümet, PTT'yi para babaları için 'dikensiz gül bahçesi' haline getirmeyi, hemen ardından da parça parça satmayı hedeflemektedir" dedi.

YAĞMA SÜRECİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Hazırlanan kanun tasarısında kamu yararı bulunmadığına vurgu yapan Mehmet Can Çelik, "PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi süreci, ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. Biz PTT çalışanları, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TASARI ÇEKİLMEZSE EYLEMLER SÜRECEK

Halkın da bu gidişe bir 'dur' demesi ve tasarının derhal geri çekilerek PTT'nin halka daha iyi hizmet verebilecek hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Çelik, aksi halde eylemlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi. Basın açıklamasının ardından grup iş bırakma eylemini sürdürdü.

BİRLİK HABER-SEN EYLEMDEN VAZGEÇTİ

Diğer yandan, 22 Mart 2013 tarihinde imzalanan dörtlü protokol ile iş bırakma eylemine katılma kararı alan Birlik Haber-Sen'in, eyleme bir gün kala bu kararından vazgeçtiği belirtildi. Antalya'da 800'den fazla PTT çalışanının faaliyet gösterdiği ve bunlardan 300'ünün Birlik Haber-Sen üyesi olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement