PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Zonguldak'ta, PTT çalışanları davul, zurna eşliğinde halay çekerek iş bırakma eylemi yaptı.

27.03.2013 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, PTT çalışanları davul, zurna eşliğinde halay çekerek iş bırakma eylemi yaptı.

Merkez PTT binası önünde toplanan Türk Haber-Sen, Birlik Haber-Sen ve KESK Haber-Sen'e üye çalışanlar, TBMM'de görüşmeleri devam eden Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı'nı davul, zurna eşliğinde halay çekerek protesto etti.

PTT çalışanları daha sonra kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanarak, ellerindeki pankartlarla slogan attı.

Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Bebek, yaptığı basın açıklamasında, tasarının kanunlaşması halinde PTT çalışanlarının güvencesiz çalışmak zorunda kalacaklarını ileri sürdü

PTT'nin anonim şirkete dönüşmesi sonucu taşeronlaşmanın önünün açılacağını iddia eden Bebek, "Hizmet kalitesi düşecek ve halkımız daha pahalı hizmet almaya başlayacak. Bu yasa tasarısının geri çekilmesini talep ediyoruz. Kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

-Ereğli-

Ereğli'de basın açıklaması sırasında PTT girişini kapatan çalışanları, polis ekipleri "Vatandaşın girişini engelliyorsunuz- Lütfen alt bölümde basın açıklamanızı yapın. Vatandaşın hizmet almasını engellemeye hakkınız yok" diye uyardı.

Uyarının ardından polisler ile PTT çalışanları arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

KESK Temsilcisi Barış Ataş, yaptığı basın açıklamasında, haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren sendikaların birleşerek iş bırakma eyleme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yasa tasarısının PTT'nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetinin pahalı hale getireceğini, çalışanların esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam edilmesinin amaçlandığını öne süren Ataş, "PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesi süreci ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü açacak ve hizmet kalitesi giderek düşecek. Devamı da özelleştirmeyle sonuçlanacaktır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement