PTT'den Hoca Ahmet Yesevi İçin Anma Pulu - Son Dakika
Ekonomi

PTT'den Hoca Ahmet Yesevi İçin Anma Pulu

PTT, Hoca Ahmet Yesevi'nin ölümünün 850. yıl dönümü konulu anma pulu ve ilk gün zarfını yarın satışa sunacak.

25.07.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT, Hoca Ahmet Yesevi'nin ölümünün 850. yıl dönümü konulu anma pulu ve ilk gün zarfını yarın satışa sunacak.

PTT AŞ'den yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), hedef ve idealleriyle ilgili alanlarda insanlığa yararı olan tanınmış kişi veya olaylara ilişkin 2016 yılı anma ve kutlama yıl dönümleri olarak kabul edilen programa, Türkiye'nin önerisi, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın desteğiyle Hoca Ahmed Yesevi'nin ölümünün 850. yıl dönümünün alınmasının kararlaştırdığı belirtildi.

Şirket, 2016 yılı Pul Emisyon Programı'ndaki "Hoca Ahmed Yesevi'nin Ölümünün 850. Yıldönümü" konulu anma pullarını, yarın 1,60 lira ve 3,20 lira bedelle, söz konusu pula ait ilk gün zarfını ise 5,50 lira bedelle, PTT iş yerlerinde, www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunacak.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışıyla aynı tarihte Bahçelievler PTT Merkez Müdürlüğü'nde "Hoca Ahmed Yesevi'nin Ölümünün 850. Yıldönümü 26.07.2016 ANKARA" ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

Öte yandan, "Şükufe (Gül) konulu Resmi Posta Pulları" da bugün satışa sunulurken, "Turizm" konulu sürekli posta pulları da 27 Temmuz'da satışa çıkartılacak. Söz konusu filatelik ürünlerin satışıyla aynı tarihte PTT Pul Müzesi'nde, "Turizm Konulu Sürekli Posta Pulları 27.07.2016 ANKARA" ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi PTT'den Hoca Ahmet Yesevi İçin Anma Pulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.

  • Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı
    21:29 Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 88 konutun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kura çekilen konutların hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.


Advertisement