Pülümür Çayında Kaybolan Kızını Aramaktan Vazgeçmedi - Son Dakika
Güncel

Pülümür Çayında Kaybolan Kızını Aramaktan Vazgeçmedi

Tunceli'de, geçen yıl trafik kazasında, 3 yaşındaki kızı Pülümür Çayının sularında kaybolan Yunus Kavus, aradan geçen yaklaşık 1 yıllık süreye rağmen kızını arıyor.

07.03.2016 12:15  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Baba Kavus'un Pülümür Çayı kıyısındaki arama çalışmalarından görüntü

Baba Yunus Kavus'un konuşması Pülümür Çayı'nda kaybolan kızını aramaktan vazgeçmedi

FATMA ÇIRAY - Tunceli'de, 13 Mart 2015'te geçirdikleri trafik kazasında, 3 yaşındaki kızı Pülümür Çayı'nın sularında kaybolan Yunus Kavus, aradan geçen yaklaşık 1 yıllık süreye rağmen kızını aramaya devam ediyor.

Kazanın olduğu noktadan su yatağı boyunca Uzunçayır Barajı'na kadar olan kesimde kıyıdaki kayalar, çalılıklar arasında hiç olmazsa kızının cansız bedenine ulaşmak için çaba harcayan baba, duygularını AA muhabirine anlattı.

Kazada kendisiyle beraber 5 kişinin kurtarıldığını ancak 3 yaşındaki kızının ise araçtan çıkmadığını belirten Kavus, kaza sonrası ekiplerce Pülümür Çayı'nda yapılan tüm aramaların sonuçsuz kaldığını söyledi. Kavus, ekiplerce arama çalışmalarının sonlandırılmasının ardından kızını bulmak için tek başına da olsa çaba göstermeye devam ettiğini ve bundan vazgeçmeyeceğini dile getirerek, "Çarşamba Şeker Fabrikası'nda çalışıyorum ama fırsat buldukça buraya geliyorum. Geçen yıl çocuğu ne kadar aradıysak bir netice alamadık, onu bulmak için sürekli buraya geliyoruz" dedi.

Çayın debisinin artması umutlandırdı

Acılı baba için baharın gelip karların erimeye başlamasıyla çay suyunun debisinin artması da umut oldu.

Kızının küçük bedeninin bir yerlerde sıkışıp kalmış olduğuna ve kar sularının erimesiyle çağlamaya başlayan suyun, kızının bedenini bulunduğu yerden kurtaracağına inanan Kavus, şunları söyledi:

"Baharın gelmesiyle dağdaki karlar eriyerek, suların çoğalmasına sebep oldu. Su belki çocuğu olduğu yerden oynatır düşüncesiyle geliyoruz. Tuncelilerden de yardım istiyorum, ırmak kenarına gelip de balık tutan, piknik yapanlar olursa Allah rızası için yardımcı olsunlar. Bulan, gören olursa bize haber versinler. Biz de fırsat buldukça gelmeye gayret edeceğiz."

Muş'tan Erzincan'a giden Kavus ve Sevgi ailelerinin bulunduğu otomobil, geçen yıl 13 Mart'ta Tunceli-Erzincan karayolunun 45. kilometresinde virajı alamayarak Pülümür Çayı'na düşmüş, içerisinde 6 kişinin bulunduğu araç, çayda bir süre sürüklendikten sonra kayalıklara takılarak durmuştu. Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerince, Yunus (42), Melek (33) ve Mustafa Kavus (6), Mehmet Sait (49) ve Remziye Sevgi (44) kurtarılmış, 3 yaşındaki Cümeysa Kavus ise suda kaybolmuştu.

Kaza sonrası Cümeysa Kavus'u bulmak için Tunceli, Elazığ ve Erzincan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tunceli Belediyesi arama kurtarma ekipleri, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler ve Ankara 'dan gelen 10 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından mart ayı sonuna kadar yapılan tüm çalışmalar ile baba Kavus'un başvurusu üzerine mayıs ayında 14 kişilik Jandarma Arama Kurtarma Timi'nce yapılan aramalardan sonuç çıkmamıştı.

Pülümür Çayında Kaybolan Kızını Aramaktan Vazgeçmedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pülümür Çayında Kaybolan Kızını Aramaktan Vazgeçmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dersim: Delikanlı misin mal misin sen nerden biliyor sun kimin yardım ettiğini ortada bir acı var siyaset yapma git siyaseti başka yerde yap dersim hakkında olumsuz konusma 1 0 Yanıtla

Advertisement