Pursaklar Belediyesi Çanakkale Konferansı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Pursaklar Belediyesi Çanakkale Konferansı Düzenledi

Pursaklar Belediyesi Çanakkale Konferansı Düzenledi

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, “Çanakkale Konferansı ve Kahramanlık Türküleri Konseri” düzenledi.

18.03.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, "Çanakkale Konferansı ve Kahramanlık Türküleri Konseri" düzenledi.

Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık, Tarihçi Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin yaptığı açış konuşmasında, "Çanakkale'de şehit düşen ecdadımızı rahmetle minnetle anıyoruz. Çanakkale büyük bir destandır. Çanakkale'yi, orada yaşananları iyi anlamamız gerekiyor" dedi.

Başkan Çetin'in ardından konuşan Prof. Dr. Tufan Gündüz, "Çanakkale, Osmanlı'nın varlık yokluk savaşıdır. Çanakkale'yi tek başına düşünmemek gerekir. Bu savaşta ne hikayeler yaşandı ve öldü. Bu savaşlarda yaşananlardan ilham almak gerekir" dedi.

Konuşmacı olarak konferansa katılan Prof. Dr. Gündüz, son kitabı olan "Nisanın İki Günü" adlı romanından hikayeler anlatarak, Çanakkale'de yaşananları, tarihin değişen seyrini ve askerlerin kahramanlıklarını bir kez daha zihinlerde canlandırdı. Tufan Gündüz, Pursaklar Belediyesi'nin katılımcılara hediye ettiği son kitabını okurları için imzaladı.

Konferans, Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği konser ile devam etti. Pursaklar Belediyesi Saray Nezaket Okulu öğrencileri, kendi yapmış oldukları Türk bayrağını Başkan Çetin'e hediye ederek sürpriz yapıp, davetlilerden büyük alkış aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar Belediyesi Çanakkale Konferansı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement