Pursaklar'da "Asr-ı Saadet Sohbeti" - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da "Asr-ı Saadet Sohbeti"

Pursaklar\'da "Asr-ı Saadet Sohbeti"

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Sohbet Programı”nda konuşan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Asr-ı Saadet bizim enerji kaynağımızdır” dedi.

09.01.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu "Sohbet Programı"nda konuşan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, "Asr-ı Saadet bizim enerji kaynağımızdır" dedi.

Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ömer Döngeloğlu ile Sohbet Programına halk yoğun ilgi gösterdi. Salonu tıklım tıklım dolduran Pursaklar halkı, Döngeloğlu'nun keyifli sohbetiyle asr-ı saadet günlerine seyahat etti. Programa Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Pursaklar Belediyesi ve Sirkeli Camii Yapma ve Yaşatma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği programda konuşan Döngeloğlu, ayet ve hadislerle süslediği sohbetinde Hz. Muhammed'i (s.a.v.) ve o dönemi anlattı.

PEYGAMBER SEVGİSİ HERKESİ BİRLEŞTİRDİ

Etkileyici anlatımı ile birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Ömer Döngeloğlu, "Asr-ı saadet bizim enerji kaynağımızdır. Dini daha çok öğrendikçe daha çok yaşamamız gerekiyor. Peygamberimizin hayatından örnek almalıyız" dedi.

Hz. Muhammed (s.a.v.) ve sahabeden hatıralar paylaşan Döngeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "O, bir güzel insandı. Acıyı, çileyi, yokluğu görmüş. Efendimiz yürüyen Kur'an'dı. O, ahlaklı, emin, güvenilir, adil bir peygamberdi. O'nun insanlık yönü bir başkaydı. O'nun alile yapısı çok güzeldi. Bugün uyuşturucu, israf, boşanmalar başını almış gidiyor. Erkeğin kadında kadının da erkekte hakkı vardır. Birbirimize saygı duymamız gerekiyor. İsrafın ise nasıl bir ateş olduğunu hiç düşünmüyoruz."

Yaklaşık 90 dakika süren programda gözlerden yaş, dillerden dua ve salat-u selam döküldü. Programın sonunda Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ömer Döngeloğlu'na teşekkür ederek çiçek ve hediye verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da 'Asr-ı Saadet Sohbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement