Pursaklar'da Down Sendromlu Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Pursaklar'da Down Sendromlu Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı

Pursaklar Belediyesince down sendromlu çocuklar için eğitim merkezi açıldı.

25.03.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesince down sendromlu çocuklar için eğitim merkezi açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, Merkez Mahallesi'ndeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, Pursaklar Belediyesinin hayata geçirdiği hizmetlerin önemine değinerek, "Buraya gelirken bu kadar güzel çalışmalara şahit olduk. Değerlerimizi unutmamak, çocuklarımıza unutturmamak gerekiyor. Bunu Pursaklar Belediye Başkanımız yapmış. Engelliler 15 yıl öncesine kadar unutuluyordu. Böyle belediye başkanları çıkınca insan keyif alıyor. Böyle bir belediye başkanı her yere lazım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da Pursaklar'da hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu anlatarak, "Dünyanın en temiz insanları down sendromlu insanlardır. Down sendromlu insanlar asla kötülük yapmaz. Onlar iyinin bir kromozom fazlasının şekillenmiş halidir." dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise down sendromlu çocuklar ile iç içe eğitim yapacaklarını söyledi.

Çocuklara sahip çıkacaklarını dile getiren Çetin, " Türkiye'de ilklere imza atıyoruz. Bugün eğer çocukların ellerinden cep telefonu düşmüyorsa, internetten çıkmıyorlarsa, Doğu ve Güneydoğu'da çocuklara çukur kazdırılıyorsa, bunda anne ve babaların olduğu gibi yöneticilerin de sorumluluğu var. Bizler örfümüzü, adetimizi, geleneğimizi, göreneğimizi, değerlerimizi öğreterek örnek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, sınıfları gezerek çocuklarla sohbet etti.

Törene İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pursaklar'da Down Sendromlu Çocuklar İçin Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement