Pursaklar'da Medeniyet Tasavvuru ve Şehir Konusu Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da Medeniyet Tasavvuru ve Şehir Konusu Ele Alındı

Pursaklar\'da Medeniyet Tasavvuru ve Şehir Konusu Ele Alındı

Pursaklar Kent Konseyi ile Kocalar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği programda, şehir ve medeniyet tasavvuru ele alındı.

19.11.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Kent Konseyi ile Kocalar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ortaklaşa düzenlediği programda, şehir ve medeniyet tasavvuru ele alındı.

Pursaklar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kayaer, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Kocalar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Rıza Aslan ve çok sayıda davetli katıldı. İslam medeniyeti konusunda entelektüel birikimiyle tanınan Prof. Dr. Sadettin Ökten, yaptığı konuşmada Müslüman insanın kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini belirtti. Ökten "Bir toplum, hayatında hangi esaslara göre yaşıyorsa, yaşadıkları şehri de o esaslara göre inşa eder" dedi.

Medeniyet tasavvurunun toplumdaki fertler tarafından anlaşılması, sevilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ökten, "İnsana bir ideal göstermemiz lazım. O ideal de medeniyet tasavvurudur. Ancak bugün anlaşılıyor ki medeniyet tasavvuru toplumdaki fertler tarafından idrak ediliyor fakat buna inanılmıyor" diye konuştu.

"FIKHİ MANADA MÜSLÜMANIZ, FAKAT SOSYOLOJİK MANADA MÜSLÜMAN DEĞİLİZ"

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği programda bir saati aşkın konuşma yapan Ökten, kapitalist medeniyet sisteminin yaşatıldığından yakındı. "İslam medeniyetini hayata geçirmiş olsaydık apartman değil, müstakil evleri tercih ederdik" diyen Prof. Dr. Sadettin Ökten, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Şehrin mekanları inandığımız değerlerin ihlalini önlemeli, inandığımız değerlerin yaşanmasını kolaylaştırmalı, değerler sistemini özendirmeli, estetik ihtiyacını karşılamalıdır. İstanbul, bugün arka planında olmayan New York'a özeniyor. Bunu biz talep ediyoruz. Onun için fıkhi manada Müslümanız; fakat sosyolojik manada Müslüman değiliz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da Medeniyet Tasavvuru ve Şehir Konusu Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement