Pursaklar'da Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Pursaklar’da Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenleyeceği Kitap Okuma Yarışması, 11 Mayıs’ta öğrenci, veli ve halk kategorilerinde gerçekleşecek.

31.03.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar'da Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenleyeceği Kitap Okuma Yarışması, 11 Mayıs'ta öğrenci, veli ve halk kategorilerinde gerçekleşecek. Dereceye girenlere bilgisayar, notebook ve altın verilecek.

Pursaklar'ı okuyan şehir haline getiren kurumlar, el birliği ile ilçedeki herkesi kitap okumaya teşvik ediyor. Geçtiğimiz senelerde düzenlenen ve geleneksel hale gelen okuma yarışmaları bu sene tekrar yapılarak kitap okumayı sevdirmek, Türkçe'nin doğru kullanımını sağlamak ve halkı kitap okumaya teşvik etmek amaçlanıyor. Yapılacak olan yarışma 3'üncü sınıftan 12'nci sınıfa kadar olan öğrenciler, veliler ve halk kategorisinde gerçekleşecek. Yarışma şartlarını ve okunacak kitapları Pursaklar Kaymakamlığı, Pursaklar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden duyuran yetkililer, yarışmanın sonunda birinci olanlara dizüstü bilgisayar ve yarım altın, ikinci olanlara notebook ve çeyrek altın, üçüncü olanlara dijital fotoğraf makinesi ve gram altın verileceğini açıkladı.

Yarışmanın dayanak noktası olarak Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine atıfta bulunan ilgili kurumlar, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 22. maddesi gereği sosyal etkinlikler ve diğer ders faaliyetleri kapsamında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine güven duyabilmelerine, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmelerine, bilimsel düşünce ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine imkan sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini kaydetti.

Yarışmaya katılacak olanlar, Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitelerinde bulunan formları doldurarak okullara başvuru yapabilecek. Yarışma 11 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00'da okullarda gerçekleşecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement