Pursaklar'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'da Ramazan Etkinlikleri

Pursaklar\'da Ramazan Etkinlikleri

Pursaklar Belediyesi Şehit Salim Akgül Parkı’nda başlayan Ramazan etkinliği dolu dolu geçiyor.

22.06.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi Şehit Salim Akgül Parkı'nda başlayan Ramazan etkinliği dolu dolu geçiyor. Türk tasavvuf musikisi ve gösterilerle renklenen etkinlikler eski Ramazanları aratmıyor.

Pursaklar Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinlikleri bu yıl da şehir merkezindeki Şehit Salim Akgül Parkı'nda başladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte birbirinden renkli anlar yaşandı. Her akşam iftar sonrası başlayan programlarda Türk Tasavvuf musikisi, Hacivat-Karagöz oyunu, aşık-maşuk, kukla gösterileri, ateşbaz gösterileri, bilgi yarışmaları, illüzyon gösteresi yer alıyor. 7'den 70'e hemen her yaş grubuna hitap eden etkinliklerde yerel sanatçılar da halkla buluşuyor. Konserler ise teravih namazı sonrası başlıyor.

Geleneksel temaşa sanatları ve yapılan gösterilerin yanı sıra STK'lar için ayrılan Ankara evi görünümlü stantlar da halkın büyük ilgisini çekiyor. Etkinliklerin yapıldığı alanın güvenliğini ise Pursaklar Belediyesi zabıta ekipleri ile özel güvenlik personeli sağlıyor.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYALIM"

Ramazan etkinliklerinin açış konuşmasını yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, birlik ve beraberlik mesajları vererek şunları kaydetti:

"Biz millet olarak ecdadımızdan aldığımız güzelliklerin unutulmaması için bu geceleri tertip ediyoruz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de içinde bulunduran bir aydayız. Bu ayda dargınlıklar ortadan kalkmalı, küskünler barışmalı, birlik beraberlik içinde olmalıyız. Rabbimin verdiği nimetlere şükredelim. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. İmandan ve Kur'an'dan ayırmasın. Müslüman olarak doğduk Müslüman olarak ölmeyi nasip etsin. Rabbim sağlıklı bir şekilde bayrama erişmeyi de hepimize nasip etsin."

Ramazan etkinliklerinin ilk gününde sanatçı Mustafa Özcan ve fasıl grubu sahne alarak Pursaklar halkına unutulmaz bir tasavvuf musikisi keyfi yaşattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'da Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement