Son dakika Ego haberleri, Ego son dakika, son dakika Ego

Son Dakika Ego Haberleri

  • EGO Genel Müdürlüğü, Unutulan Eşyaları Açık Artırmayla Satışa Çıkaracak
    08 Şub EGO Genel Müdürlüğü, Unutulan Eşyaları Açık Artırmayla Satışa Çıkaracak

    EGO Genel Müdürlüğü, yolcular tarafından unutulan eşyaları açık artırma usulüyle satışa çıkaracak. Açık artırma Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek ve canlı olarak yayınlanacak.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, esnaf odalarını ziyaret etti
    29 Oca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, esnaf odalarını ziyaret etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Minibüsçüler Odası, Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Yavaş, esnafa desteklerini sürdüreceklerini ve sözlerini tuttuklarını belirtti.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı'na katıldı
    25 Oca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı'na katıldı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi tarafından düzenlenen OSTİM Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı'na katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe ve projelerini açıklayan Yavaş, belediyecilik anlayışını ve halkın ihtiyaçlarına yönelik harcamalarını vurguladı. Ayrıca, öğrenci evlerine yapılan indirimler ve su-ulaşım hizmetlerine ilişkin bilgiler verdi.

  • Karşıyaka Teknik Direktörü Erkan Sözeri: Oyuncularımız iyi çalıştı, motivasyonları yüksekti
    18 Oca Karşıyaka Teknik Direktörü Erkan Sözeri: Oyuncularımız iyi çalıştı, motivasyonları yüksekti

    Karşıyaka Teknik Direktörü Erkan Sözeri, takımın iyi bir kamp dönemi geçirdiğini ve oyuncuların motivasyonunun yüksek olduğunu belirtti. Sözeri, Karşıyaka'nın şampiyonluk hedefi olduğunu ve yeni transferlerin uyum sağladığını söyledi. Ayrıca, takımın hedefinin iyi bir mücadele olduğunu ve taraftarların desteğiyle şampiyonluğa yürüyeceklerini ifade etti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor, Mustafa Yiğit Elgün ile sözleşme imzaladı
    18 Oca Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor, Mustafa Yiğit Elgün ile sözleşme imzaladı

    Ankara Büyük Erkekler Basketbol Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor, MKE Ankaragücü İkon Menkul'de forma giyen Mustafa Yiğit Elgün ile sözleşme imzaladı. Takım, Türkiye Bölgesel Ligi'ne yükselme başarısını deneyimli oyuncularla sürdürmeyi hedefliyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı - Ankara Merkez arası yolcu taşımacılığındaki krizi açıkladı
    15 Oca Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı - Ankara Merkez arası yolcu taşımacılığındaki krizi açıkladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı - Ankara Merkez arası yolcu taşımacılığı hakkında yaşanan krizin çözülmediğini açıkladı. Belediye, ihalesi biten firmaya ihalesiz sözleşme uzatımı yapılarak depolama alanı tahsis edilirken, halkın çıkarına resmi taşımacılık yapan EGO otobüslerine bu alanın tahsis edilmemesinin manidar olduğunu belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, cezalandırılanın kendileri değil, Ankara halkının olduğunu ifade etti ve Esenboğa Havalimanı'nın yer tahsisini hızlandırılmasını talep etti.

  • Devri Alem'in ardından çocuklarının okulu için Fethiye'de demir attılar
    14 Oca Devri Alem'in ardından çocuklarının okulu için Fethiye'de demir attılar

    Dünyayı tekneleriyle dolaşan Osman Atasoy ve Sibel Karasu çifti, çocuklarının okulu için Fethiye'de tekne yaşamlarını sürdürüyor. Antarktika seyahatlerini anlattıkları kitap yayımlandı. Osman Atasoy, Antarktika'ya Türk Bilim Üssü'nün kurulması için öncülük etti ve seyahatini kitaplaştırdı.

  • Dünyayı tekneleriyle dolaşan Türk denizciler Fethiye'de yaşamaya devam ediyor
    14 Oca Dünyayı tekneleriyle dolaşan Türk denizciler Fethiye'de yaşamaya devam ediyor

    Osman Atasoy ve Sibel Karasu çifti, çocuklarının okulu için Fethiye'de tekne yaşamlarını sürdürüyor. Antarktika'ya giden ilk Türk denizciler olarak tarihe adlarını yazdıran çift, okulun hemen önünde teknelerini demirleyerek sakin bir yaşam sürüyor. Oğulları ise teknede zaman geçiriyor. Osman Atasoy, Antarktika seyahatlerini anlattığı bir kitap çıkardığını belirtti.

  • Ankara'da EGO otobüsüne kemik yüklü kamyon çarptı
    12 Oca Ankara'da EGO otobüsüne kemik yüklü kamyon çarptı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde, yolcu almak için duran EGO otobüsüne arkadan gelen kemik yüklü kamyon çarptı. Kazada kamyon sürücüsü hafif yaralandı ve araçlarda hasar meydana geldi. Kaza nedeniyle kemiklerin yola dağılması trafiği kısa süreliğine aksattı. Yaralı kamyon sürücüsü ise kendi imkanlarıyla Çubuk Devlet Hastanesine gitti.

  • İYİ Parti İzmir İl Başkanı ve yönetimi görevden alındı
    11 Oca İYİ Parti İzmir İl Başkanı ve yönetimi görevden alındı

    İYİ Parti Genel Merkezi, İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve il yönetimi ile divan kurulunu görevden aldı. Bezircilioğlu, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale'nin bu süreci hazırladığını iddia etti. Bezircilioğlu, görevden alınma nedenini kamuoyu ile paylaşarak, Özlale'nin demokrasiye olan bakış açısını eleştirdi.

  • EGO Spor Kulübü, 5 Milli Para Tekvandocuyla Sözleşme Yeniledi
    11 Oca EGO Spor Kulübü, 5 Milli Para Tekvandocuyla Sözleşme Yeniledi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor Kulübü, bünyesinde yer alan 5 milli para tekvandocuyla sözleşme yeniledi. Spor kariyerlerinde Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan sporcular, kendilerini 1 yıl daha EGO Sporlu yapan sözleşmeye imza attılar. Mayıs ayında Avrupa şampiyonası ve ağustos ayında Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecekler.

  • AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan: Ulaşıma fahiş zamlara rağmen EGO hala zararda
    29 Ara AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan: Ulaşıma fahiş zamlara rağmen EGO hala zararda

    AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, zarar gerekçe gösterilerek Ankara'da ulaşıma yapılan fahiş zamlara rağmen EGO'nun hala zararda olmasını eleştirdi. Özcan, "Mansur Yavaş, vatandaşa ucuz ulaşım vaat etti, ücretsiz aktarma haklarını bile elinden aldı ama yine EGO 714 milyon 232 bin 609 TL zararda. Sabret Ankara, Mansur Yavaş'tan kurtulmaya 3 ay kaldı" ifadelerini kullandı.

  • AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'da toplu ulaşıma yapılan zamları eleştirdi
    29 Ara AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'da toplu ulaşıma yapılan zamları eleştirdi

    AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'da yaklaşık 5 yılda toplu ulaşıma yapılan zamları eleştirdi. Özcan, Ankara'nın Türkiye'de en pahalı ulaşım sıralamasında ikinci sırada yer aldığını belirtti. Ayrıca, Mansur Yavaş'ın vaatlerini yerine getirmediğini ve EGO'nun zarar ettiğini iddia etti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı'na 15 Yeni Otobüs Aldı
    29 Ara Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı'na 15 Yeni Otobüs Aldı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Esenboğa Havalimanı güzergahında hizmet vermek üzere 442 hat numarasıyla engelli erişimine uygun, yolcu yük bagajı ile rafı bulunan, yüksek yolcu kapasitesine sahip turizm tipi 15 adet yeni otobüs satın aldı. Otobüsler, konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmek isteyen Başkentlilere hizmet verecek.

  • 88. Büyük Atatürk Koşusu'nda EGO Spor'dan Bahattin Üney Şampiyon
    27 Ara 88. Büyük Atatürk Koşusu'nda EGO Spor'dan Bahattin Üney Şampiyon

    Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 88. Büyük Atatürk Koşusu'nun erkeklerdeki şampiyonu EGO Spor'dan Bahattin Üney oldu. Koşu, yoğun yağış altında başladı ve Anıttepe'de tamamlandı. EGO Spor'un başarısıyla mutluluk duyuldu ve Bahattin Üney, zaferini Mansur Yavaş Başkan'a teşekkür ederek paylaştı. Yarışta birincilere 18 bin, ikincilere 16 bin, üçüncülere ise 14 bin para ödülü verildi.

  • Hazal Kaya ve Alperen Duymaz yeni diziyle ekrana dönüyor
    23 Ara Hazal Kaya ve Alperen Duymaz yeni diziyle ekrana dönüyor

    Son olarak dijital platformda yayınlanan Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinde rol alan başarılı oyuncu Hazal Kaya, ekranlara geri dönüyor. Kaya, yakışıklı oyuncu Alperen Duymaz ile partner olacak.

  • TBB Başkanı: İskenderun'da yaşanan olay hukuksuzluktur
    21 Ara TBB Başkanı: İskenderun'da yaşanan olay hukuksuzluktur

    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İskenderun Adliyesi'nde yaşanan olayın bir avukata şiddet vakası olmadığını, kamu gücünün ve makam zırhının arkasına saklanmış bir hukuksuzluk olduğunu belirtti.

  • DOSYA HABER/İSTANBUL'UN ULAŞIM SORUNU - Bozulan ruh sağlığı trafikte şiddet olarak kendini gösteriyor
    19 Ara DOSYA HABER/İSTANBUL'UN ULAŞIM SORUNU - Bozulan ruh sağlığı trafikte şiddet olarak kendini gösteriyor

    Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, trafikte yaşanan şiddetin öfke yansıması olduğunu, öfkenin de doyumsuzluk ve tatminsizlikle yükselen stres ve kaygıdan kaynaklandığını söyledi.

  • Fallout 4 için yeni nesil yama 2024'e ertelendi
    15 Ara Fallout 4 için yeni nesil yama 2024'e ertelendi

    Bethesda, uzun süredir beklenen yeni nesil yamanın 2024'e ertelendiğini duyurdu. Yamanın yayınlanacağı döneme dair bilgi verilmedi. Yeni nesil yama, PS5, Xbox Series X/S ve PC için geliştirildiği için önceki nesil konsollar için büyük bir güncelleme olarak karşımıza çıkacak. Serinin hayranları için sürprizlerin de olması bekleniyor.

  • EGO 81. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor
    15 Ara EGO 81. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 81. Kuruluş Yıl Dönümü'nü Anıtkabir'i ziyaret ederek kutladı. Genel Müdür Nihat Alkaş, dünya standartlarında ve vatandaş odaklı ulaşım vurgusu yaparak, hizmet kalitelerinin her geçen gün arttığını belirtti.

  • Ankara'da ilk ring metro hattı için imzalar atıldı
    14 Ara Ankara'da ilk ring metro hattı için imzalar atıldı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çayyolu (M2)-Sincan Metroları bağlantı hattının 'Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi' ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. Proje çalışmasına başlanacak Çayyolu (M2)- Sincan Birleşim Hattı 10 kilometre uzunluğunda ve 5 istasyondan oluşuyor. Bu hat ile Çayyolu- Sincan hatları arasındaki geçiş süresi kısalacağı gibi Başkentray ve YHT hatlarıyla da entegrasyonu sağlanacak.

  • Türkiye Barolar Birliği Başkanı: Yargı yetkisi had bildirme aracı olarak kullanılamaz
    11 Ara Türkiye Barolar Birliği Başkanı: Yargı yetkisi had bildirme aracı olarak kullanılamaz

    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ramiz Eriç Saykan, Kahramanmaraş Barosu avukatı Ayhan Özdemir'in tutuklanmasını eleştirerek, yargı yetkisinin had bildirme aracı olarak kullanılamayacağını belirtti.

  • Mansur Yavaş Engelli Yurttaşlarla Buluştu: 'Sizin Yanınızda Olmaktan ve Sorunlarınızı Çözme Gayretimizden Hiçbir Zaman Vazgeçmeyeceğiz'
    10 Ara Mansur Yavaş Engelli Yurttaşlarla Buluştu: "Sizin Yanınızda Olmaktan ve Sorunlarınızı Çözme Gayretimizden Hiçbir Zaman Vazgeçmeyeceğiz"

    Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında yemek organizasyonu düzenledi. Sivil Toplum Kuruluşları ve yönetimleri ile engelli vatandaşların katıldığı programda konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kent Konseyimizde bulunan Engelli Meclisi başta olmak üzere, yeni kurulan Erişilebilirlik Komisyonu’muz, sizlerin sorunlarını ve taleplerini bizlere ulaştırıyor. Güçlü bir iletişim ağıyla vakit kaybetmeksizin çözüm bulmak adına çalışıyoruz. Sizin yanınızda olmaktan ve sorunlarınızı çözme gayretimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi.

  • Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde akademik ilanlar 'adrese teslim' hazırlanıyor iddiası
    09 Ara Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde akademik ilanlar 'adrese teslim' hazırlanıyor iddiası

    Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde yapılan akademik ilanlarda özel şartlar ve kişiye özel hazırlanma iddiaları gündeme geldi. YÖK'ün ilanlarda belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara yer verilemeyeceğini belirtmesine rağmen, üniversitelerde bu uygulamanın devam ettiği iddia ediliyor.

  • Ankara'da otobüs kazasında şoföre hapis cezası
    08 Ara Ankara'da otobüs kazasında şoföre hapis cezası

    Ankara'da belediye otobüsünün korkuluklara çarptığı kazada 1 kişi öldü, 34 kişi yaralandı. Tutuksuz yargılanan şoföre 'taksirle bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan 12 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

  • Ankara'da EGO Otobüsü Kazasında Şoföre Hapis Cezası
    08 Ara Ankara'da EGO Otobüsü Kazasında Şoföre Hapis Cezası

    Ankara'da 2021 yılında meydana gelen EGO otobüsü kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı. Kazada şoföre 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ya da yaralanmasına neden olma' suçundan 12 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrolünün devamına karar verdi.

  • EGO Otobüsü Şoförüne 12 Yıl 9 Ay Hapis Cezası
    08 Ara EGO Otobüsü Şoförüne 12 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

    Ankara'da meydana gelen kazada bir kişi ölmüş, 34 kişi yaralanmıştı. EGO otobüsü şoförü Yıldırım Çiçek, 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan 12 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

  • Ankara'da Otobüsler Kış Lastikleriyle Donatıldı
    01 Ara Ankara'da Otobüsler Kış Lastikleriyle Donatıldı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşımada hizmet veren bin 850 otobüsün lastiklerini kış lastikleriyle değiştirdi. 1 Aralık 2023'te başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması öncesinde, otobüslerde bulunan yazlık lastikler, Avrupa Birliği'nin kabul ettiği 'kar kristali' sembolü bulunan vakumlu kış lastikleriyle değiştirildi. Ayrıca otobüslerin kışlık bakımları da yapıldı.

  • Ankara'da düzenlenen Eskrim Turnuvası'nda şampiyonlar belli oldu
    26 Kas Ankara'da düzenlenen Eskrim Turnuvası'nda şampiyonlar belli oldu

    Ankara'da düzenlenen 17 Yaş Altı Epe ve Kılıç Açık Eskrim Turnuvası'nda Nilahsen Erten, Akya Göllü, Doruk Erolçevik ve Furkan Yaman şampiyon oldu. Turnuvaya 21 ilden 338 eskrimci katıldı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Etkinlikleri
    26 Kas Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Etkinlikleri

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Haftası’nda çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Ankara Metrosu ve otobüslerde “Şiddete Tolerans Yok” sloganıyla başlatılan farkındalık kampanyasından “Şiddetsiz İletişim Konferansı”na, Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı gösterisinden Atakule’ deki ışıklandırmaya kadar düzenlenen pek çok etkinlikte Başkentli kadınlar bir araya geldi.

  • Yenimahalle-Şentepe Teleferik Sistemi Hava Şartları Nedeniyle Durduruldu
    26 Kas Yenimahalle-Şentepe Teleferik Sistemi Hava Şartları Nedeniyle Durduruldu

    Yenimahalle-Şentepe Teleferik sistemi, bugün yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle durduruldu. Teleferiği kullanacak olanlar için otobüs ring seferleriyle hizmet verilmektedir.

  • ANKARA-KADİR CANPOLAT: YÜZDE 50+1 BARAJI DÜŞÜRÜLMELİ
    22 Kas ANKARA-KADİR CANPOLAT: YÜZDE 50+1 BARAJI DÜŞÜRÜLMELİ

    Kadir Canpolat: Yüzde 50+1 barajı düşürülmeliANKARA, (DHA)-OCAK Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, 'Türkiye'de derhal ittifaklar dağıtılmalıdır.

  • Ankara'da otobüste kadınlar arasında tartışma kavgaya dönüştü
    22 Kas Ankara'da otobüste kadınlar arasında tartışma kavgaya dönüştü

    Ankara'da seyir halindeki bir belediye otobüsünde, bir kadın yolcunun şoförün yavaş gitmesini istemesi üzerine başka bir kadın yolcuyla tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve otobüsteki diğer yolcular tarafından ayırıldı. Olay, bir yolcunun telefon kamerasına yansıdı.

  • Ankara'da otobüste yolcular arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü
    22 Kas Ankara'da otobüste yolcular arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü

    Ankara'da seyir halindeki bir belediye otobüsünde, bir kadın yolcunun şoföre yavaş gitmesini istemesi üzerine başka bir kadın yolcuyla tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve otobüsteki diğer yolcular tarafından ayırıldı. Olay, bir yolcunun telefon kamerasına yansıdı.

  • Ankara'da Belediye Otobüsünde Kadınlar Arasında Kavga Çıktı
    21 Kas Ankara'da Belediye Otobüsünde Kadınlar Arasında Kavga Çıktı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir otobüste, bir kadının otobüs şoförüne müdahale etmesi üzerine başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kadınlar birbirlerine saldırırken, olay anı bir yolcunun cep telefonuyla kaydedildi.

  • Başkentin 2024 yılı bütçesi 92 milyar lira
    21 Kas Başkentin 2024 yılı bütçesi 92 milyar lira

    Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, ABB ve bağlı kuruluşlarının 92 milyar liralık 2024 mali yılı bütçesini "oy çokluğuyla" kabul etti.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını tamamlayacak
    18 Kas Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını tamamlayacak

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus'tan trafiğin yerin altına alınması proje hazırlıklarını ay sonu itibarıyla tamamlayacaklarını bildirdi. Yavaş, Ankara turizmine yönelik projeleri ve Beypazarı'ndaki dönüşümü anlattı. Ayrıca, Ankara'nın turistik yerlerinin tanıtılması için yerel tarih derslerinin okullarda verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Hedep Mersin Milletvekili Koca: 'Madencilikte İnsan Emeği Sömürüsüyle Değil, İnsan Kanı İçerek Büyüyen Bir Faaliyetle Karşı Karşıyayız'
    17 Kas Hedep Mersin Milletvekili Koca: "Madencilikte İnsan Emeği Sömürüsüyle Değil, İnsan Kanı İçerek Büyüyen Bir Faaliyetle Karşı Karşıyayız"

    HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda “Maden havzalarında özelleştirme, ruhsat devri, ruhsatların bölünmesi ve yap işlet modelleriyle yine piyasacı anlayış sürdürülüyor. 2005 yılı itibariyle yer altı işletmelerinin tamamı özelleştirilmiş durumda. Yeni ruhsatlı sahalar da özel şirketlere devredildi. Açık ocak işletmelerinde de 2020 yılında özelleştirme başlatıldı. Bugün Soma bölgesinin yüzde 80-90'ı özel şirketlerde bulunuyor. İşçi emeği sömürüsü madencilik faaliyetleri için gerçekten çok naif ifade olarak kalıyor. İnsan emeği sömürüsüyle değil, insan kanı içerek büyüyen bir faaliyetle karşı karşıyayız” dedi.

  • EGO otobüsünden dumanlar yükseldi: Faciadan dönüldü
    16 Kas EGO otobüsünden dumanlar yükseldi: Faciadan dönüldü

    Ankara'nın Mamak ilçesinde seyir halindeki EGO otobüsünden dumanlar yükselmeye başladı. Otobüsü durduran şoför yolcuların tahliyesini sağlarken, faciadan dönüldü.

  • Ankara'da EGO Otobüsünde Yangın Paniği
    16 Kas Ankara'da EGO Otobüsünde Yangın Paniği

    Ankara'nın Mamak ilçesinde seyir halindeki bir EGO otobüsünde motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Şoförün hızlı müdahalesiyle yolcular tahliye edildi ve faciadan dönüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'Bağımlılıkla Mücadele Paneli'
    15 Kas Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'Bağımlılıkla Mücadele Paneli'

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘Sağlığın Değerini Biliyoruz’ sloganıyla düzenlenen ‘Bağımlılıkla Mücadele Paneli’ne ev sahipliği yaptı. Bağımlılığın nedenleri, etkileri ve tedavi yöntemlerinin ele alındığı panele katılan Başkan Mansur Yavaş, “Ankara Bağımlılıkla Mücadele Risk Haritasındaki riskli olarak tespit edilen 7 ilçemizde Bağımlılıkla Mücadele Danışma Merkezlerini bugün itibari ile hizmete sunuyoruz. İlerleyen zamanlar da danışma merkezlerini tüm ilçelerde hizmete açmak zorundayız. Çok büyük tedbir almak zorundayız” diye konuştu.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi'ne İlginç Talepler
    12 Kas Ankara Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi'ne İlginç Talepler

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çağrı merkezi, kentle ilgili şikayetlerin yanı sıra kredi çekme, memur kefil desteği, su faturası kontrolü gibi farklı taleplerle de karşılaşıyor. Bu yıl içinde alınan 3 milyon 123 bin 369 çağrının 962 bin 147'si başvuru olarak kabul edildi ve 956 bin 235'i çözüme kavuşturuldu. Vatandaş memnuniyet oranı ise yapılan ankete göre yüzde 94,54 olarak belirlendi.

  • Ankara'da Toplu Taşımda Yeni Sistem Devreye Alınıyor
    11 Kas Ankara'da Toplu Taşımda Yeni Sistem Devreye Alınıyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte toplu taşımada başkasının kartını kullananlara yönelik yeni sistemin devreye alınacağını açıkladı. Yavaş, özellikle Kovid-19 salgını döneminde mağduriyet yaşayan vatandaşlara destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, belediyenin genel hizmetlerinin sorunsuz devam ettiğini ve eksiklerin tamamlanacağını söyledi. TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara ise halk otobüsü şoförlerinin yaklaşık 5 yıldır zarar ettiğini ve belediye bütçesi el verirse destek istediklerini dile getirdi.

  • Beşiktaşlı yönetici Umut Tahir Güneş, siyah-beyazlı basketbol takımındaki değişimi anlattı Açıklaması
    10 Kas Beşiktaşlı yönetici Umut Tahir Güneş, siyah-beyazlı basketbol takımındaki değişimi anlattı Açıklaması

    Beşiktaş Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Tahir Güneş, geçen sezon son maçta kümede kalan ve bu sezon yaptığı yatırımlarla sezona etkileyici bir başlangıç yapan Beşiktaş Emlakjet Erkek Basketbol Takımı'ndaki değişimi anlattı.

  • Ankara'da ücretsiz yolcu taşıma krizi sona erdi!
    08 Kas Ankara'da ücretsiz yolcu taşıma krizi sona erdi!

    Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin özel halk otobüsü işletmecilerine ücretsiz yolcularla ilgili gelir desteği vermesi kararının ardından halk otobüslerinde "ayın sadece 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma" uygulaması sonlandırdı. Başkent'te ücretsiz kartı olan vatandaşlar sınırsız şekilde toplu taşıma araçlarını kullanabilecek.

  • Dershane Görevlisinden Tehdit İddiası
    07 Kas Dershane Görevlisinden Tehdit İddiası

    Eskişehir'de kızının kayıtlı olduğu dershanede yaşadığı sorunu internetten yorum olarak yazan Meryem Şensöz, dükkanına gelen dershane görevlisi tarafından yorumları silmesi için tehdit edildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Şensöz, yaşadığı olayı anlatarak dershanenin kurucularından olduğunu iddia eden kadının kendisine hakaret ettiğini ve tehditlerde bulunduğunu belirtti. Şensöz, olayın güvenlik kamerasına da yansıdığını ve delilleriyle birlikte suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

  • Ankara'da Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı İçin Hane Halkı Araştırması Yapılacak
    07 Kas Ankara'da Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı İçin Hane Halkı Araştırması Yapılacak

    EGO Genel Müdürlüğü, SMART Ankara Projesi kapsamında Ankara'da sürdürülebilir kentsel ulaşım planı oluşturmak amacıyla hane halkı araştırması düzenleyecek. Avrupa iklim ve çevre hedeflerine ulaşmayı ve kent içi ulaşım problemlerini çözmeyi amaçlayan bu plan, toplu taşıma sistemlerini iyileştirme, bisiklet ve yürüyüş altyapısını geliştirme gibi hedefleri içermektedir. Anket, TÜİK tarafından belirlenen hanelerde yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilecek ve yaklaşık 80 bin kişiyle yapılacaktır. Bu çalışma, Ankara'nın gelecek yönlü 2040 vizyonunu ortaya koyacak bir ulaşım modeli oluşturmayı hedeflemektedir.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Özel Halk Otobüsü İşletmecilerine Gelir Desteği Verme Kararı Aldı
    07 Kas Ankara Büyükşehir Belediyesi, Özel Halk Otobüsü İşletmecilerine Gelir Desteği Verme Kararı Aldı

    Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, özel halk otobüsü işletmecilerine gelir desteği verilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı. Karar gereği, şehir merkezinde faaliyet gösteren özel halk otobüsü işleticilerine yolcu başına belirli bir miktar gelir desteği ödemesi yapılacak. Ayrıca, çevre ilçelerde faaliyet gösteren işletmelere de ilçenin tam bilet tarifesi üzerinden gelir desteği sağlanacak. Kararın yürürlüğe girmesi için ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın imzalaması gerekiyor.

  • Ankara'da Teleferik Kabinlerine Kamera Sistemi Kuruldu
    04 Kas Ankara'da Teleferik Kabinlerine Kamera Sistemi Kuruldu

    EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı'nda kabinlere zarar verilmesi nedeniyle harekete geçti. Yolcu koltuklarına zarar verilmesi, bilgilendirme etiketlerinin sökülmesi, camlara ve tavana yazı yazılması gibi durumların önüne geçilebilmesi amacıyla teleferik kabinlerine kamera sistemi kuruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamu mallarının korunması amacıyla toplu ulaşım araçlarında güvenlik önlemleri alıyor. Yenimahalle-Şentepe güzergahında hizmet veren teleferik sisteminde kabinlere zarar verildiğini ve istenmeyen olayların yaşandığını tespit eden EGO Genel Müdürlüğü; yaşanan sorunların önüne geçebilmek için harekete geçti ve kabinlere anlık izleme yapılabilmesi için kamera sistemi kuruldu. Gelen şikayetlerin ardından teleferiklerde yapılan incelemelerde; kullanım sırasında yolcu koltuklarına zarar verildiği, bilgilendirme etiketlerinin söküldüğü, camlarına ve tavanına kazıyarak ve kalemle yazılar yazıldığı görüldü. Kamu malına verilen maddi zararın önüne geçilmesi ve hızlı tespit edilebilmesi amacıyla kabin içlerine kamera montajı yapıldı. Yapılan bu çalışmalarla; günde ortalama 7 bin yolcunun taşındığı teleferik sistemi daha güvenli bir hale getirildi. EGO Genel Müdür Yardımcısı Emin Güre, kamera sisteminin devreye girmesiyle vaka sayılarının azaldığını belirtti ve vatandaşların güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

  • NVIDIA GeForce 545.92 WHQL Sürücüsü ile Yeni Oyunlarda Daha Yüksek Performans
    27 Eki NVIDIA GeForce 545.92 WHQL Sürücüsü ile Yeni Oyunlarda Daha Yüksek Performans

    NVIDIA, GeForce 545.92 WHQL sürümünü çıkardı. Bu güncelleme, Ghostrunner 2 ve Alan Wake 2 gibi yeni oyunlarda daha yüksek performans sunuyor. Ayrıca, renk bozulması hatası da çözülmüş durumda. Sürücü, birçok uyumlu ekran kartıyla kullanılabiliyor.

  • Ankara'da Otobüs Kazası Davasında Şoföre 22 Yıl Hapis Cezası Talebi
    26 Eki Ankara'da Otobüs Kazası Davasında Şoföre 22 Yıl Hapis Cezası Talebi

    Ankara'da meydana gelen belediye otobüsü kazasında 1 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı olayla ilgili davada tutuksuz yargılanan şoför Yıldırım Çiçek hakkında savcı, 22 yıl 6 ay hapis cezası talep etti. Kazada otobüsü kullanırken telefonla uğraşan ve kanında amfetamin tespit edilen Çiçek'in 'taksirle bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan cezalandırılması istendi. Davanın duruşması ertelendi.

  • Ankara'da meydana gelen kazada EGO şoförü hakkında mütala açıklandı
    26 Eki Ankara'da meydana gelen kazada EGO şoförü hakkında mütala açıklandı

    Ankara'da 22 Aralık 2021 tarihinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi yaralandı. EGO şoförü Yıldırım Çiçek'in yargılandığı davada savcı, mütalaasında sanığın bilinçli taksirle suçlu olduğunu belirtti ve 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti. Müşteki avukatları ise sanığın kasten ölüme sebebiyet verme suçundan cezalandırılmasını istedi.

  • Halk otobüsleri bazı serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasını başlattı
    20 Eki Halk otobüsleri bazı serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasını başlattı

    Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Kooperatifine (TÖHOB) bağlı otobüsler, Ankara'da şehit ile gazi aileleri, emniyet ve basın mensupları dışındaki serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasını başlattı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk ilçesine yeni otobüs hatları açıyor
    20 Eki Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk ilçesine yeni otobüs hatları açıyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te ulaşımın daha konforlu ve güvenli olması için çalışmalarını sürdürürken, Çubuk ilçesine bağlı mahallelerden gelen talepleri geri çevirmiyor. 26 Ekim Perşembe gününden itibaren Perşembe, Cuma ve Pazar günleri saat 06.20-17.30 saatleri arasında 466 ve 467 numaralı iki otobüs hattı hizmete başlayacak.

  • Özel Halk Otobüsleri, Ayın İlk 4 Günü Hariç Ücretsiz ve İndirimli Yolcu Taşımama Kararını Otobüslere Astı.
    16 Eki Özel Halk Otobüsleri, Ayın İlk 4 Günü Hariç Ücretsiz ve İndirimli Yolcu Taşımama Kararını Otobüslere Astı.

    Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği şehit yakınları, gaziler, emniyet ve basın mensupları hariç ücretsiz ve indirimli bilet kullanan yolcuları, ayın ilk 4 günü hariç taşımama kararını duyuran yazıları otobüslere astı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, vatandaşların binmek istemeleri halinde ne yapacaklarına ilişkin, “Kamu araçlarına yönlendireceğiz. Hukuki olarak, yasal olarak taşımamız lazım ama inanın biz bu vatandaşlarımızı taşırsak akaryakıt alamayacağız...Her şeyi göze aldık” dedi.

  • Mansur Yavaş: 'Ankara, Kurtuluş Savaşımızda Sadece Ülkemizi Askeri Açıdan Savunmanın Değil; Fedakarlığın, Aydınlık Yarınların, Umudun da Kenti Haline...
    12 Eki Mansur Yavaş: "Ankara, Kurtuluş Savaşımızda Sadece Ülkemizi Askeri Açıdan Savunmanın Değil; Fedakarlığın, Aydınlık Yarınların, Umudun da Kenti Haline...

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün burada, Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yılını kutlamak için sizlerle bir araya gelmekten dolayı büyük bir kıvanç duyduğumu belirtmek isterim. Şüphesiz ki tarih boyunca önemli bir merkez olan Ankara'nın kaderinde ve nihayetinde başkent olmak vardı. Ankara, Kurtuluş Savaşımızda sadece ülkemizi askeri açıdan savunmanın değil; fedakarlığın, aydınlık yarınların, umudum da kenti haline geldi. Yine Ankara, bir milletin millet olması için en temel hakkı olan toprak bütünlüğü adına verilen mücadelesiyle dünyadaki tüm mazlum milletlere de yol gösterici oldu. Bir milletin varını yoğunu ortaya koyarak kazandığı bağımsızlık mücadelesi, bugünümüzü de aydınlattığı gibi geleceğe de bir ışık oldu” dedi.

  • Ankara'nın Başkent Olmasının 100. Yılı Kutlandı
    12 Eki Ankara'nın Başkent Olmasının 100. Yılı Kutlandı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Ankara'nın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, Ankara'nın kaderinde başkent olmanın olduğunu belirtti. Yavaş, Ankara'nın Kurtuluş Savaşı'nda ülkenin savunmasının yanı sıra fedakarlık ve umudun da simgesi haline geldiğini ifade etti. Resepsiyona siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve diplomatik misyonlardan temsilciler katıldı.

  • Ankara'da düzenlenen Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası'nda kılıç branşında madalyalar sahiplerini buldu
    07 Eki Ankara'da düzenlenen Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası'nda kılıç branşında madalyalar sahiplerini buldu

    Ankara'da düzenlenen Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası'nda ikinci gün müsabakaları tamamlandı. Keçiören'deki Taha Akgül Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın ikinci gününde kılıç branşında dereceye giren sporcular belli oldu. Kadınlarda Nil Güngör birinci olurken, erkeklerde Tolga Aslan birinci oldu. Organizasyon, yarın yapılacak flöre karşılaşmalarının ardından sona erecek.

  • Serseri kurşunla ölümler: 'Kimse bize bu mermilerin öldürebileceğini söylemedi'
    07 Eki Serseri kurşunla ölümler: 'Kimse bize bu mermilerin öldürebileceğini söylemedi'

    Lübnan'da çeşitli kutlamalarda ateşlenen silahlardan çıkan serseri kurşunlar her yıl ortalama yedi can alıyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk'taki KYK yurdu önündeki otobüs sırası yoğunluğuyla ilgili açıklama yaptı
    06 Eki Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk'taki KYK yurdu önündeki otobüs sırası yoğunluğuyla ilgili açıklama yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk ilçesindeki öğrenci yurdu önündeki otobüs sırası yoğunluğu ve yeterli otobüs verilmediği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, bölgede direkt/ekspress otobüs hatları açıldığı ve toplamda 28 bin 429 yolcu taşındığı belirtildi. Otobüslerin kapasitesinin yüzde 55 doluluğa ulaştığı ve bölgede yetersizlik olmadığı ifade edildi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, KYK yurdu önündeki otobüs bekleme sırasıyla ilgili açıklama yaptı
    06 Eki Ankara Büyükşehir Belediyesi, KYK yurdu önündeki otobüs bekleme sırasıyla ilgili açıklama yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk'ta bulunan KYK yurdu önündeki otobüs bekleme sırasıyla ilgili açıklama yaparak, öğrencilerin mağduriyetini gidermek için ek seferler düzenlendiğini ve sorunun çözüldüğünü belirtti.

  • Ankaralılar, Özel Halk Otobüslerinin Kamulaştırılması İçin Eylem Yaptı.
    29 Eyl Ankaralılar, Özel Halk Otobüslerinin Kamulaştırılması İçin Eylem Yaptı.

    Tüketici Hakları Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) önünde Özel Halk Otobüsleri’nin (ÖHO) kamulaştırılması talebiyle açıklama yaptı. Tüm Emekliler Sendikası Altındağ Şube Yönetim Kurulu üyesi Selma Solmaz, “Özel halk otobüsü şoförleri biz arabaya binerken hep arkamızdan hakaret edici, bizi incitici, kırıcı sözler söylüyorlardı. Biz sadece ÖHO’larla gelebiliyoruz. Belediye otobüsüne gitmemiz için yürümemiz gerekiyor. O yürüdüğümüz yolda da biz zaten dizlerimizden rahatsızız. Zaten yürüyemediğimiz için otobüse biniyoruz. Bizim imkânımız olsa, kendi özel arabamızla her yere gideriz. İmkânımız olmadığı için biz devlete sığınıyoruz. Devletin bize yardım etmesi lazım. Bu özel halk otobüslerini kamulaştırsın ve bize devlet imkanını sunsun” dedi.

  • Cumhurbaşkanlığından Onay Alan Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi Projesi Abb Meclisi'nde Reddedildi.
    28 Eyl Cumhurbaşkanlığından Onay Alan Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi Projesi Abb Meclisi'nde Reddedildi.

    Cumhurbaşkanlığının yatırım programına aldığı, ancak büyükşehir meclisinde AKP ve MHP oylarıyla reddedilen kapasite artırımı projesinin önemi Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi’nde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş tarafından anlatıldı. Yavaş, tesisin kapasite arttırımı için yapılan projenin 2024 seçimlerine kadar başlamasının mümkün olmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığının onaylamasına rağmen 30 milyon nüfusu direkt ilgilendiren bir projeyi reddettiler. Ben veto ettim. 2 aydır da erteleme kararı alıyorlar. Bunu Ankara, İstanbul halkının ve Türkiye’nin mutlaka görmesi gerekir. Burada belediye yönetimi ‘Mansur Yavaş’ı engelliyorum’ adı altında 30 milyon insanın sağlığıyla oynanıyor. Sadece 30 milyon da değil. Sakarya’dan da sulama yapan on binlerce insan var. Bu suyu kullanıyorlar. Tamamı arıtılmış olsa belki o kadar sorun olmayacak. Ama kapasite ve nüfus artışı, artan yağışlar nedeniyle bu kapasiteyle gelen atık suyun şu an arıtılma imkanı zaten yok” dedi.

  • Ankara'da Özel Halk Otobüsleri, Ücretsiz ve İndirimli Bilet Kullanan Yolcuları Yeniden Taşıma Kararı Aldı: 'Abb Başkanımızdan Otobüsler Satın...
    25 Eyl Ankara'da Özel Halk Otobüsleri, Ücretsiz ve İndirimli Bilet Kullanan Yolcuları Yeniden Taşıma Kararı Aldı: "Abb Başkanımızdan Otobüsler Satın...

    Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, “Ücretsiz taşımış olduğumuz yolculardan dolayı ücretli taşıdığımız vatandaşlarımızı da mağdur etmemek adına çalışma kararı aldık. ABB Başkanımızdan bir an evvel eğer satın alınacaksa satın alması yönünde, eğer ki satın alınamayacaksa mevzuatlara göre uygun değilse acilen bu esnafa bir sübvanse ya da gelir desteği verilmesi konusunda bir ricamız var” dedi. Cihangir Özdemir isimli otobüs sahibi de “Zamlarla, vergilerle bu ülke yönetilmez. Cumhurbaşkanı duyun bu zam nereye kadar gidecek. Bizim en büyük problemimiz akaryakıt masrafları, parçalar, şoförler. Geçen sene 300 liraya şoför çalıştırıyordum bugün bin 200 liraya şoför çalıştırıyorum” dedi.

  • Halk otobüsü esnafından ücretsiz biniş kartlarına ilişkin açıklama
    25 Eyl Halk otobüsü esnafından ücretsiz biniş kartlarına ilişkin açıklama

    Ankara'daki halk otobüslerinde, ücretsiz biniş kartlarına ilişkin tartışmalara bir çözüm bulunana kadar tüm ücretsiz biniş kartlarının geçerli olacağı bildirildi.

  • Mansur Yavaş'tan 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayı reddeden özel halk otobüslerine bir rest daha
    23 Eyl Mansur Yavaş'tan 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayı reddeden özel halk otobüslerine bir rest daha

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayı reddeden özel halk otobüslerine karşı gerekeni yapacaklarını belirtmişti. Bugün CHP Ankara İl Kongresi'nde konuşan Yavaş, ''Ya kanuna uyun ya da tüm otobüsleri bize satın gidin başka iş yapın. Ankaralılara zulmettirmeyiz.'' dedi.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüslerine öğrenci ve serbest biniş hakkı olan vatandaşların kanuna ve sözleşmeye aykırı şekilde alınmama konusunda cezai işlem uygulanacağını belirtti.
    23 Eyl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüslerine öğrenci ve serbest biniş hakkı olan vatandaşların kanuna ve sözleşmeye aykırı şekilde alınmama konusunda cezai işlem uygulanacağını belirtti.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüslerine öğrenci ve serbest biniş hakkı olan vatandaşların kanuna ve sözleşmeye aykırı şekilde alınmama konusunda cezai işlem uygulanacağını açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne binlerce ihbarın ulaştığı belirtilirken, öğrencilere yönelik yapılan kararın kanun tanımaz olduğu vurgulandı. Ayrıca, kanuna aykırı hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

  • Başkentte Avrupa Hareketlilik Haftası Dolu Dolu Geçti
    23 Eyl Başkentte Avrupa Hareketlilik Haftası Dolu Dolu Geçti

    Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturan ve her yıl 16-22 Eylül günleri arasında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası’nı içeriği dolu dolu etkinliklerle kutladı.

  • Ankara'da Hareketlilik Sorunları ve Tedbirler Tartışıldı
    22 Eyl Ankara'da Hareketlilik Sorunları ve Tedbirler Tartışıldı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 'Ankara İçin Hareketlilik Anlayışı ve Tedbir Paketlerinin Değerlendirilmesi' konulu Smart Ankara Teknik Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, Başkentteki hareketlilik sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Çalıştayda elde edilen bilgiler doğrultusunda politika ve tedbir paketleri hazırlanacak.

  • Ankara'da özel halk otobüsçüleri bazı ücretsiz yolcuları taşımama kararı aldı
    22 Eyl Ankara'da özel halk otobüsçüleri bazı ücretsiz yolcuları taşımama kararı aldı

    ANKARA'da Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, özel halk otobüsçülerine gelir desteği verilmemesi nedeniyle şehit aileleri, gazi ve basın mensupları dışında ücretsiz yolcu taşımayacaklarını belirterek, eğer sonuç anılmazsa pazartesi günü...

  • Ankara'da ücretsiz ulaşım krizi büyüyor! Karara uymayan 9 otobüs trafikten men edildi
    22 Eyl Ankara'da ücretsiz ulaşım krizi büyüyor! Karara uymayan 9 otobüs trafikten men edildi

    Ankara'da özel halk otobüslerinin ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımama kararı alması büyük bir krize neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, karara uymayan 9 özel halk otobüsünü trafikten men ederken; şoförler ise pazartesi günü kontak kapatma kararı aldı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerine Cezai İşlem Uyguladı
    22 Eyl Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerine Cezai İşlem Uyguladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, özel halk otobüslerinin indirimli ve ücretsiz kart sahiplerini taşımaması üzerine ihbarlar aldığını ve kanunlar çerçevesinde uyarı ve cezai işlemler uyguladığını açıkladı. Ayrıca, diğer araçlara uygulanan cezai işlemlerin yanı sıra 9 adet araç parka çekildi. Belediye, özel halk otobüslerinin artan maliyetleri gerekçe göstererek ücretsiz toplu taşıma hizmetini sonlandırmasına ilişkin açıklama yaparak, biniş ücretlerine yapılan destek ödemelerinin Ankara halkının parası olduğunu ve EGO'nun batmasını hedefleyen kararın veto edildiğini belirtti.

  • Özel Halk Otobüsleri, Ankara'da İndirimli ve Ücretsiz Kart Sahiplerini Taşımıyor.
    21 Eyl Özel Halk Otobüsleri, Ankara'da İndirimli ve Ücretsiz Kart Sahiplerini Taşımıyor.

    Özel Halk Otobüsleri Birliği, bugün itibariyle artan maliyetleri gerekçe göstererek Ankara’da indirimli ve ücretsiz kart sahiplerini taşımama kararı aldı. Bir otobüs şoförü ile tartışma yaşayan 65 yaş üstü yolcu Murat Ergenekon “Arabaya binmek istedim fakat beni almadı. Ben de gidip bizzat Büyükşehir Belediyesine şikayet edeceğim. İstediğini yapmakta serbestsin bize kimsenin gücü yetmez, dedi” sözleri ile yaşadıklarını aktardı. Bu durumun onur kırıcı olduğunu söyleyen bir kadın da “15-20 dakikayı geçti ben belediye (otobüsü) bekliyorum şu anda halk otobüsü almadığı için hiç o tarafa geçmiyorum. Artık gurur meselesi insan da çekiniyor, gururumuza dokunuyor, onun için de ‘in aşağı’ demesi, ben onu da duymak istemiyorum” dedi.

  • ABB, Özel Halk Otobüslerine verilen destek tutarını açıkladı
    21 Eyl ABB, Özel Halk Otobüslerine verilen destek tutarını açıkladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın Özel Halk Otobüslerine gelir desteği ödemesi ile ilgili iddialarına cevap verdi. ABB, eski dönemde böyle bir destek verilmediğini belirterek, yeni dönemde verilen destek tutarının 200 milyon TL'yi bulduğunu açıkladı. Ayrıca, özel halk otobüslerine düzenli destek ödemesi yapıldığı ve biniş ücretlerine zam yapılmadığı vurgulandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mali durumu analiz edilmeden özel halk otobüsü işleticilerine fahiş oranlarda gelir desteği ödenmesi yönünde alınan kararın veto edildiği de belirtildi.

  • EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Özel Halk Otobüsü Esnafının Kanunlara Uymasını İstiyor
    21 Eyl EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Özel Halk Otobüsü Esnafının Kanunlara Uymasını İstiyor

    EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istediklerini belirtti. Uymamaları halinde ise sözleşmelerden ve mevzuattan gelen haklarını kullanacaklarını ve gerekli cezai işlemlerin yapılacağını ifade etti.

  • AB Büyükelçisi Landrut pedal çevirerek Avrupa Hareketlilik Haftası'na dikkat çekti
    21 Eyl AB Büyükelçisi Landrut pedal çevirerek Avrupa Hareketlilik Haftası'na dikkat çekti

    Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde 'Şehrini Keşfet' teması ve 'Gelecek enerjini koru' sloganıyla enerji tasarrufuna dikkat çekmek için elektrikli bisiklet sürüşü gerçekleştirdi. Ankara'da düzenlenen çalıştayda, Ankara'nın elektrikli otobüs ve bisiklet çalışmalarının destekleneceği vurgulandı.

  • AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ankara'da Hareketlilik Farkındalığı Yarattı
    21 Eyl AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ankara'da Hareketlilik Farkındalığı Yarattı

    AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara'da elektrikli otobüse binerek ve bisiklet sürerek hareketlilik farkındalığı yarattı. Meyer-Landrut, Ankara'da düzenlenecek çalıştay öncesi basın açıklaması yaparken, Avrupa Hareketlilik Haftası'nın dünya çapındaki en büyük farkındalık kampanyası olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda öne çıkan şehirlerden biri olduğunu vurguladı. Çalıştayda Ankara'nın hareketlilik sorunları ve çözüm önerileri değerlendirilecek.

  • Ücretsiz ulaşım krizi büyüyor! Şoförlerden Mansur Yavaş'ın restine rest
    21 Eyl Ücretsiz ulaşım krizi büyüyor! Şoförlerden Mansur Yavaş'ın restine rest

    Ankara'da özel halk otobüsü şoförleri, Mansur Yavaş'ın restine rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi sebebiyle şehit-gazi yakınları ve basın mensupları dışındaki 22 grubu kapsayan ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımama kararını uygulamaya başladı.

  • EGO Genel Müdürlüğü, işletme maliyetlerindeki artış nedeniyle 3 Milyar TL zarar etti
    21 Eyl EGO Genel Müdürlüğü, işletme maliyetlerindeki artış nedeniyle 3 Milyar TL zarar etti

    EGO Genel Müdürlüğü, şehir içi toplu taşımacılık hizmetinde yaşanan işletme maliyetlerindeki artış nedeniyle 3 Milyar TL'ye yakın zarar ettiğini açıkladı. Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) işleticilerinin serbest ve indirimli seyahat hakkı bulunan yolcuları taşımama kararı alması üzerine EGO Genel Müdürlüğü, cezai müeyyide uygulanacağını duyurdu.

  • ABB Başkanı Yavaş'tan, özel halk otobüslerinin ücretsiz biniş kartlıları taşımama kararına ilişkin açıklama Açıklaması
    21 Eyl ABB Başkanı Yavaş'tan, özel halk otobüslerinin ücretsiz biniş kartlıları taşımama kararına ilişkin açıklama Açıklaması

    Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüslerinin bazı ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımama kararı üzerine, "Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır.

Advertisement