Pursaklar'ın Gençleri Yaz Doğa Kampında - Son Dakika
Yerel

Pursaklar'ın Gençleri Yaz Doğa Kampında

Pursaklar Belediyesi ile Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Kızılcahamam’daki yaz doğa kampı tamamlandı.

10.08.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi ile Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Kızılcahamam'daki yaz doğa kampı tamamlandı. Kampa katılan gençler doğanın keyfini çıkardı.

Kalabalıklaşan kentlerde çocukların yalnızlaşmaması ve gençlerin evde bilgisayar başında boş vakit geçirmemesi için her yıl düzenlenen yaz doğa kampı bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Kızılcahamam Yaz Dağa Kampı'na çok sayıda 13-18 yaş arası genç katıldı. Düzenlenen çadır kampında gençlere aile ortamının dışında farklı bir mekanda kendi başına iş yapabilme, yemek pişirme, temizlik yapma, ekip oluşturma, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, sorumluluk bilinci gibi davranışlar aşılandı. Hayatta kalma mücadelesinin öğretildiği doğa kampında değişik etkinliklerle zamanı verimli ve etkili kullanma yöntemleri de uygulandı.

Doğal ortamda yürüyüş, okuma saati, satranç oyunu, sportif aktivite gibi çok sayıda etkinliğe katkılan gençler, adab-ı muaşeret eğitimi de aldı. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu, içinde çeşitli eğitici istasyon ve aktivitelerin yer aldığı "Doğa Okulu" projesine de katılan gençler, ormanı koruma, hayvanları tanıma ve koruma, fidan dikme, kelebek ve böcekleri mikroskopla inceleme imkanı buldu. Kamp süresince kaplıca keyfi de yaşan gençlerin ihtiyaçları Pursaklar Belediyesi tarafından karşılandı.

Gençlerle birlikte kampa katılan Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Alpaslan Yalçınkaya, "Gençlerimiz burada öğrendiklerini ve yaşadıklarını hayatları boyunca unutamayacaklar. Gençlere önem veren, sporu teşvik eden Belediye Başkanımız Sayın Selçuk Çetin'e çok teşekkür ediyoruz. Bizlere bu imkanları sunarak gençlerimizle güzel bir kamp süreci geçirmemizi sağladılar" dedi.

Kampa katılan gençler kendileri için farklı bir deneyim olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pursaklar'ın Gençleri Yaz Doğa Kampında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement