12 Yaşındaki Rus Kızdan Putin'e Garip Erdoğan Sorusu - Son Dakika
Güncel

12 Yaşındaki Rus Kızdan Putin'e Garip Erdoğan Sorusu

12 Yaşındaki Rus Kızdan Putin\'e Garip Erdoğan Sorusu

Putin, "Direkt hat"ta 14. kez vatandaşların sorularını yanıtladı. Programa 12 yaşındaki kız çocuğunun tuhaf Erdoğan sorusu ve Rus vatandaşın isyanı sonrası Rus liderin itirafı damga vurdu.

14.04.2016 13:21  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün her yıl düzenli olarak gerçekleşen "Direkt hat" programı çerçevesinde 14. kez vatandaşların sorularını yanıtladı. Putin, Türkiye'ye ekonomik ambargonun Rusya ekonomisini vurduğunu söyledi. 12 yaşındaki kız çocuğu, "Erdoğan ve Poroşenko aynı anda boğuluyor olsa ilk kimi kurtarırdınız?" diye sordu.

12 YAŞINDAKİ KIZDAN GARİP SORU: ERDOĞAN'I MI POREŞENKO'YU MU KURTARIRSIN?

Birçok ulusal sorunun yanında uluslararası sorulara da cevap veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 12 yaşındaki kız çocuğu Varya Kuznetsova, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko aynı anda boğuluyor olsa ilk olarak kimi kurtarırdınız?" diye sordu. Putin, bu soruya "Birisi boğulmaya karar verdiyse onu kurtarmak artık mümkün değildir" cevabını verdi.

"TÜRK HALKI DOSTUMUZ, SORUN SİYASİLERLE"

Başka bir soru üzerine Türkiye ile ilgili açıklamalarında Putin Rusya'nın düşman çemberinde kalmayacağından emin olduğunu belirterek, "Türkiye'yi dostumuz olarak görüyoruz. Türk halkı dostça ilişkilerimizi devam ettireceğimiz dostumuz olan bir halk. Fakat eylemleri düzgün olmayan siyasi kişilerle sorunumuz var ve buna gerektiği gibi tepki göstereceğiz" dedi.

"TEPKİ GÖSTERMEZSEK BAŞIMIZA ÇIKARLAR"

Putin şu şekilde devam etti:

"Gördüğünüz üzere biz çok sakin çalışıyoruz. Ülkemiz kendisine karşı yapılan düşmanca eylemlere tepkisiz kalamaz. Kesinlikle tepki göstermemiz gerek yoksa başımıza çıkarlar. Böyle bir durum yeni tarihimizde oldu, buna geri dönülmesine izin veremeyiz. Çıkarlarımızı dikkate alarak tabi ki komşularımızda dahil olmak üzere tüm partnerlerimizle ilişkilerimizi geliştireceğiz."


"PAHALILIK 2 KAT ARTTI NE YAPACAĞIZ" SORUSU

Rus lidere ilk sorulan soru hayatın pahalılığı ile ilgili oldu. Putin, bir Rus vatandaşın "Geçen sene ailem için birçok ürün aldım. 5 bin ruble harcadım bunun için.. Şu anda 10 bin ruble harcamam gerekiyor aynı şeyleri alabilmek için.. Ama hükümetimiz enflasyonun o kadar da yükselmediğini söylüyor. Kime bu soruyu sormam lazım" isyanı sonrasında ülkedeki ekonomik durumun kötüye gittiğini kabul etmek zorunda kaldı.

TÜRKİYE İTİRAFI

Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesinin ardından düşürülen uçak sonrası Türkiye'den ihraç ettiği mallara ambargo koyan Putin katıldığı canlı yayında Türkiye'ye konulan ambargo yüzünden Rusya'daki hayatın pahalılaştığını itiraf etti.


"YAPTIRIMLAR AĞIR DARBE VURDU"

Putin, "Tabii ki dış ülkelerden gelen ürünlere yaptırımların da bu duruma ağır bir etkisi oldu. Çünkü iç ürünlere dönmek zorunda kaldık. bu da bazı ürünlere ulaşılamamasından dolayı fiyatların yükselmesine neden oldu. Örneğin tarım sekteründe 40 milyon Rus vatandaşı yaşıyor ve bundan hayatını kazanıyor.

"BÜYÜK BİR SORUN OLDUĞUNU KABUL EDİYORUM"

Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için bu vatandaşlara daha fazla yük binmiş durumda ama bu sorunların geçici olduğunu düşünüyorum. Rus ürünlerinin bütün piyasalara dağılacağını düşünüyorum. Bunun büyük bir sorun olduğunu vatandaşlarımız için görüyorum ve kabul ediyorum" dedi.

"ÖZEL HAYATIMDAN BAHSEDERSEM PETROL FİYATLARI OYNAR"

Putin, 'Gazeteler eski eşiniz Lyudmila'nın yeniden evlendiğini yazdı. Sizin yanınızda ne zaman bir First Lady göreceğiz?' sorusuna "Eski eşim Lyudmila'yla ilişkim çok iyi. Hatta eskisinden çok daha iyi. Özel hayatımdan bahsetmeli miyim bilmiyorum. Zira bunu yaparsam para birimi ya da petrol fiyatlarında oynama olabilir." dedi.

14. KEZ DÜZENLENİYOR

"Direkt Hat" programı bu sene 14. kez düzenleniyor. Devlet Başkanı Putin ilk kez 24 Aralık 2001 yılında bu program kapsamında vatandaşların karşısına çıktı.

2015 yılında "Direkt Hat" programı 16 Nisan'da düzenlendi ve toplam 3 saat 57 dakika sürdü. Bu süre zarfında Rus lider 74 soruya cevap verdi, programı rekor düzeyde, 8,4 milyon seyirci izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Yaşındaki Rus Kızdan Putin'e Garip Erdoğan Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mevlid: o öyle değil ikisini kurtarırım dedi kulağını iyi aç öyle yaz 0 0 Yanıtla
  • Sinirli: Türk halkı dostuymuş hadi ordan bee. Madem dersin siyasilerle hükümetle neden Rusya'da çalışan Türkleri sınır dışı ettiniz Moskova ya indiğimizde ülkenize almadan geri Türkiye'ye gönderdiniz Türk vatandaşlarını ? 0 0 Yanıtla
  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement