Putin: "Ekonomik Kriz 2 Yıl Daha Sürebilir" - Son Dakika
Dünya

Putin: "Ekonomik Kriz 2 Yıl Daha Sürebilir"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin düzenlediği yıllık basın toplantısında Rusya’da yaşanan ekonomik krizin 2 yıl daha sürebileceğini açıkladı.

18.12.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin düzenlediği yıllık basın toplantısında Rusya'da yaşanan ekonomik krizin 2 yıl daha sürebileceğini açıkladı.

Putin konuşmasında Rusya ekonomisinin iyi olduğunu fakat dış etmenler nedeniyle yaşanan krizin 2 yıl daha devam edebileceğini ifade etti. Olumsuz gelişmelere rağmen Rusya ekonomisinin yüzde 0,6 oranında gelişeceğini savunan Putin, rublenin düşmesindeki en büyük etmenin "dış etmenler" olduğunu kaydetti.

Düşen petrol fiyatları ve Ukrayna krizi sonrası uygulanan yaptırımlar konusunda bazen başarısız olduklarını açıklayan Putin, ekonomik krizin devam etmesi halindeyse sosyal harcamaları ve gelecek dönemdeki büyüme hedeflerini azaltacaklarını ifade etti. Putin buna rağmen krizden kısa süre içerisinde kurtulacaklarını ve ileriki dönemde ekonomik gelişmelerin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

NATO ve Ukrayna ile olan ilişkiler hakkında da konuşan Putin, Moskova yönetiminin Ukrayna krizi konusunda "çözüm" istediğini dile getirdi. Rusya'nın bölgede yaşanan gerilimlerde katkısının olduğunu kabul eden Putin, buna rağmen amaçlarının ülkelerini korumak olduğunu ifade etti. Putin, "Biz hiç kimseye saldırmıyoruz ve haklarına tecavüz etmiyoruz. Yaptığımız şeyler gerginliği tırmandıracak manevralar değildir" dedi. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Putin: 'Ekonomik Kriz 2 Yıl Daha Sürebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.


Advertisement