Putin Esad'a Desteğini Yineledi - Son Dakika
Dünya

Putin Esad'a Desteğini Yineledi

Putin Esad\'a Desteğini Yineledi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın en büyük destekçisi olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Esad’a olan desteğinin devam ettiğini söyledi.

29.06.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın en büyük destekçisi olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Esad'a olan desteğinin devam ettiğini söyledi.

Rusya'ya sürpriz ziyaret düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi. Görüşmede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a olan desteğinin sürdüğünü belirten Putin, "Suriye'ye, Suriye yönetimine ve Suriye halkına olan desteğimizde bir değişiklik yok" dedi. Putin ayrıca Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyölerine kadar ilerleyen IŞİD ile mücadelede diğer Ortadoğu ülkelerinin Suriye'ye yardım etmesi gerektiğini belirtti. Türkiye ve Suudi Arabistan gibi bölge ülkeleriyle Moskova'nın temasta olduğunu ifade eden Putin, 'İblis' olarak tabir ettiği IŞİD militanlarıyla mücadeleye bütün herkesin katkıda bulunmak istediğini vurguladı. Rusya lideri, bölgedeki ülkelere Suriye ile ilişkileri ne düzeyde olursa olsun IŞİD'e karşı güçlerini birleştirmelerini öğütledi.

Suriye'de 2011 yılının Mart ayında Esad karşıtı gösterilerle başlayan ve 220 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği iç savaşta Suriye'nin en büyük destekçisi olan Rusya, savaşı barışçıl şekilde sona erdirecek Esad'ın istifa etmesi önerilerine karşı çıkmıştı. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Putin Esad'a Desteğini Yineledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • MELO nun Avukatı : Bu putin iktidara geldiğinden bu yana savaş ve Fitne ile ayakta duruyor, 0 6 Yanıtla seytan politicaji ABD: Sapik misin sen abd ve avrupa dunyayi bulayan iblisler akilin ermeyormi arkadas 0 0
  • ytre: Aynen 0 0 Yanıtla
  • seytan politicaji ABD: Putin olmasaydi dunyayi amerika yonetijek 0 0 Yanıtla
  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.


Advertisement