Putin ile Erdoğan Türk Akımı'nı Görüşecek - Son Dakika
Ekonomi

Putin ile Erdoğan Türk Akımı'nı Görüşecek

Putin ile Erdoğan Türk Akımı\'nı Görüşecek

Kremlin'den yapılan açıklamada Putin ile Erdoğan'ın sonbaharda bir araya gelerek Türk Akımı Projesi'ni görüşecekleri bildirildi.

31.07.2015 14:03  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün Rusya ile Türkiye arasındaki doğalgaz hattı Türk Akımı Projesi'nde ilerleme sağlanamadığı ve görüşmelerin dondurulduğu iddia edilmişti.

TÜRK AKIM TIKANDI

Bir enerji yetkilisinin yaptığı açıklamada Türkiye'nin en büyük doğalgaz tedarikçisi olan Rusya'nın Türk Akımı için yürütülen müzakerelerde birbiriyle çok bağlantısı olmayan ve kademeli olarak hayata geçirilebilecek birçok konunun aynı anda karara sağlanmasını istediğini ve kesilen görüşmelerin ne zaman başlayacağının bilinmediğini söylemişti.

İNDİRİM SORUN OLDU

Kaynaklar, Gazprom'un Türkiye'ye verdiği doğalgaz fiyatlarında 1 Ocak 2015'ten geçerli olacak yüzde 10.25'lik indirime dair anlaşmayı imzalamamasının da temel sorunlardan biri olduğunu belirtmişlerdi.

TEKLİFLERİ DEĞİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 14 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin projede yalnızca transit ülke değil aynı zamanda enerji merkezi olmasına da sıcak baktıklarını belirtmişti. Rusya Federasyonu'nun başlangıçta olduğundan farklı bir teklifle geldiğini belirten Yıldız, her iki ülkenin de ortak çıkarlarını oluşturacak yapının kurulması gerektiğini söylemişti. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise dün yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye arasında hükümetler arası anlaşma imzalanmadan projenin inşaatına başlanamayacağını bildirmişti.

Son Dakika Ekonomi Putin ile Erdoğan Türk Akımı'nı Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • d.a: insanlarımız ölüyor cumhurbaşkanı gezilerde 2 11 Yanıtla
  • Reis: Sanki bundan önceki Cumhurbaşkanları eline silah alıp dağa çıkıyordu.Boş boş konuşman.Çankayadan dışarı çıkmıyorlardı. Reis ülkeyi tanıtıp iş anlaşmaları bağlıyor. Yarın iki saat gazın kesilse bas bas bağırırsın... 1 1 Yanıtla
  • kommagene: sayın cumhurbaşkanının aslında mılletinden başka kimsesi olmadığını görünce duygulandım ve allah onu korusun... 0 1 Yanıtla

Advertisement