Putin'in Yazlığında Bir Tuhaflık Var - Son Dakika
Dünya

Putin'in Yazlığında Bir Tuhaflık Var

Putin'in Soçi'deki yazlık konutu, bugüne kadar bir dizi tuhaf olaya tanıklık etti. Mesela Taylandlı heyet, Putin'in konutunun çıkış kapısını bulamamaları nedeniyle toplantıya geç kaldı.

25.05.2016 13:44  Güncelleme: 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi kentindeki yazlık konutu olan Boçarov Ruçey, bugüne kadar bir dizi tuhaf olaya tanıklık etti. Bunların sonuncusu bir zirve için Soçi'ye gelen Taylandlı heyetin Putin'in konutunun çıkış kapısını bulamamaları nedeniyle toplantıya geç kalması oldu.

BİR DİZİ TUHAF OLAYA TANIKLIK ETTİ

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Boçarov Ruçey, bugüne kadar bir dizi tuhaf olaya tanıklık etti. Tayland ve Endonezya'dan gelen heyetlerin ortadan kaybolması, Soçi'de geçen hafta düzenlenen Rusya-ASEAN zirvesinin en dikkate değer olaylarından biriydi.

TAYLAND HEYETİ, ÇIKIŞ KAPISINI ARARKEN GEÇ KALMIŞTI

Endonezya heyeti, kaldıkları Imeretinskaya otelinden nasıl çıkacaklarını bulamamıştı. Tayland heyeti ise Putin'in yazlık konutu olan Boçarov Ruçey'in çıkış kapısını ararken geç kalmıştı.

PUTİN: BELLİ Kİ TAYLAND HEYETİ BİR YERLERDE KAYBOLDU

Bu durum, Putin'in de gözünden kaçmamıştı. Nitekim Putin de Tayland heyetini beklerken, basının önünde esprili bir dille, "Belli ki Tayland heyeti bir yerlerde kayboldu" demişti.

BUSH'UN AĞZINI AÇIK BIRAKAN RUS KADINLAR

Boçarov Ruçey'le ilgili anlatılan bir diğer hikaye de Putin'in o dönem ABD başkanı olan George W. Bush'u ağırladığı sırada yaşanmıştı. Anlattıklarına göre Putin, Bush'a konutunu gezdirirken, bir Rus korosunun performansları için hazırlandığı basın odasının önünde durmuş.

Bush odanın içine baktığında iç çamaşırlarıyla gösteri giysilerini ütüleyen şarkıcı kadınları görmüş. Görgü tanıklarının anlattığına göre, gördükleri karşısında ağzı açık kalan Bush bir kelime bile söyleyememiş.

MERKEL'İ KORKUTAN KÖPEK KONNİ

Boçarov Ruçey, bir görüşme sırasında Putin'in labrador cinsi köpeği Konni'nin odaya girip Almanya Başbakanı Angela Merkel'i bir hayli tedirgin ettiğinde de gündeme gelmişti.

PUTİN, MERKEL'DEN KÖPEĞİ ADINA ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Merkel'in köpeklerden korktuğunu önceden bilmemesine rağmen, basın, Putin'i olaya bilerek hemen müdahale etmemekle suçlamıştı. Daha sonra Putin, Merkel'den köpeği adına özür diledi. Ancak Putin'in yazlık konutunda bu olanlar uzun süre konuşulmaya devam etti.

SOVYETLER'DEN KALMA BİR GELENEK

Soçi'de yazlık konutlar edinmek Sovyetler Birliği döneminden kalma bir gelenek. Nitekim Sovyet lider Josef Stalin de bir yazlık inşa ettirdiği Soçi'ye düzenli olarak giderdi.

BOÇAROV RUÇEY DENİZ MANZARALI BİR KONUT

Putin'in Soçi'deki konutu Boçarov Ruçey ise onlarca hektar genişliğinde bir alanda yer alan tepenin üzerine inşa edilmiş deniz manzaralı bir konut. Fakat tipik bir deniz kenarı villasına benzemeyen bu iki katlı ev geniş pencereleri ve yüksek tavanıyla bir hayli basit ve mütevazı duruyor.

2 YÜZME HAVUZU VE 1 SPOR SALONU VAR

Basında yer alan haberlere göre bu konutta iki yüzme havuzu ve bir spor salonu da bulunuyor. Nitekim daha önce Putin'in yazlık konutunda Başbakan Dmitriy Medvedev'le spor yapıp, çay içtiği haberleri de basına yansımıştı.

Putin\'in Yazlığında Bir Tuhaflık Var
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Putin'in Yazlığında Bir Tuhaflık Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında
    05:52 İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Görüşmeleri Durma Noktasında

    İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırıları sonrasında Gazze'ye yönelik yürüttüğü operasyonda ateşkes görüşmeleri durma noktasına geldi. Tarafların bir anlaşmaya varamamalarının nedenleri arasında dil, rehine pazarlıkları ve kuzeye geri dönüş konuları bulunuyor. ABD tarafından sunulan ateşkes önerisi, İsrail ve Hamas tarafından itirazlarla karşılandı. Ancak baskılar ve teşviklerle birlikte tarafların anlaşmaya varması bekleniyor.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement