PYD El Bab'a 3 Koldan Saldıracak - Son Dakika
Güncel

PYD El Bab'a 3 Koldan Saldıracak

Türkiye'yi 'işgalci' olarak ilan eden terör örgütü PYD, El Bab'ın muhaliflerin eline geçmesi halinde 3 koldan saldırıya geçmeye hazırlanıyor.

15.11.2016 08:15  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PYD terör örgütü, El Bab'ın muhaliflerin eline geçmesi halinde saldırıya hazırlanıyor. PYD terör örgütü komutanlarından Şervan Derviş, Türkiye'yi işgalci güç olarak ilan etti.

3 KOLDAN SALDIRACAKLAR

Son dönemde silah sevkiyatının artıran terör örgütü PYD, El Bab'ın muhaliflerin eline geçmesi halinde 3 koldan saldırıya geçmeye hazırlanıyor. Haseke PYD bölgesinde bulanan Hümeylan üssünde ABD'lilerle görüşen PYD terör örgütü komutanlarından Şervan Derviş, bu iddiayı doğruladı. Türkiye ve muhalifleri işgalci güç ilan eden Derviş, Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu'na cevap vermeye hazırlandıklarını söyledi.

ABD'Lİ UZMANLAR EĞİTİYOR

Daha önce PYD'lileri eğiten Rus uzmanların yerini ABD, İngiliz ve Alman askeri eğitim uzmanlarının aldığı bilgisine ulaşıldı. Örgüte ayrıca Afrin'de bulunan 2 Havalimanı ve Esad kontrolündeki Nubbul-Zehra bölgeleri kullanarak ağır silah sevk ediyor.

3 NOKTADAN SEVKİYAT

ABD'nin PYD ile birlikte ilan ettiği Rakka operasyonu sürecinde doğuda bulunan Rakka yerine terör örgütünün Afrin'deki askeri mevzilere silah sevkiyatı yaptığı iddia ediliyor. Amerika'nın havadan helikopter aracılığı ile Tefer Cenne, Mabatlı, Meydanki ve Mınnag ta bulunan PYD üstlerine uçaksavar, yarı otomatik piyade silahı, farklı ölçeklerde mayın ve cephane sevk ettiği bildiriliyor.

SİLAH AZEZ'DEN GİDİYOR

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afrin'in sınır köylerinden Kastel Cundur'dan açılan dev tünel vasıtası ile Türkiye Afrin arasında silah ve insan kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaştı. Kuzey'i Türkiye sınırı olan ve batı güney ve doğu yönünden kuşatma halinde olan Azez'e 3 yılı aşkın süredir Öncüpınar Sınır Kapısını işleten Ali Sucu isimli ve 80 kişilik örgütünün PYD'nin en büyük silah tedarikçisi olduğu muhaliflerin iddiaları arasında.

İKMAL HATTINA OPERASYON

Terör örgütü PYD/ PKK'nın tek taraflı kanton ilan ettiği Afrin'e silah, cephane ve tüm lojistik desteği Azez üzerinden sağlayan çeteye dün Özgür Suriye Ordusu operasyon düzenledi. Suriyeli direniş guruplarının Ahraru Şam, Feylal el Şam, Saffel İslam, Suvar Şam gibi büyük muhalif guruplar Azez'den PYD ye silah sevkiyatı yapıldığına dair ellerinde kesin bilgi olduğunu ve bu fiili işleyen 4 şahsın teslim edilmesi talebi ile operasyon başlattı.

PYD'YE SİLAH GÖNDERİYORLAR

Gün içinde yaşanan çatışmalar sebebi ile Öncüpınar Gümrük Kapısı Türkiye tarafından geçişler tek taraflı durduruldu. Muhalif guruplar konu ile ilgili yayınladıkları bildiride, Ebu Ali Sucu liderliğinde faaliyet gösteren çetenin bütün uyarılara rağmen, PYD'ye silah satışına devam ettiği, gümrük kapısından insan kaçakçılığı dahil bir çok yasa dışı işlem yapıldığı belirtildi. Bu faaliyetlerin Suriye direnişine zarar verdiği gerekçesi ile sonuç alıncaya kadar devam edeceğini duyurdular.

SINIR KAPISI KAPATILDI

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Kilis Valiliğinden alınan bilgiye göre, sınırdaki Halep kentine bağlı Azez ilçesinde devam eden çatışmalardan sivillerin zarar görmemesi için Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan sivillerin ve araçların geçişi geçici olarak durduruldu. Sınır kapısının yalnızca acil sağlık hizmetleri için kontrollü olarak açılacağı belirtildi. Çatışmalarda yaralanan 16 kişi Kilis'e getirildi. Yaralılardan ikisi hayatını kaybetti.(Kaynak: Yeni Şafak)

PYD El Bab\'a 3 Koldan Saldıracak

Son Dakika Güncel PYD El Bab'a 3 Koldan Saldıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement