Qualcomm: "4k Ekranlı Telefonlara Hazır Olun" - Son Dakika
Teknoloji

Qualcomm: "4k Ekranlı Telefonlara Hazır Olun"

Qualcomm: "4k Ekranlı Telefonlara Hazır Olun"

Günümüzdeki Quad HD akıllı telefon ekranlarını çok güzel buluyorsanız, yakında kullanılmaya başlanacak 4K ekranlara bayılacaksınız.Apple ilk kez iPhone 4'de Retina ekranı gösterdiği zaman herkes müthiş görüntü kalitesine hayran kalmıştı.

21.11.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzdeki Quad HD akıllı telefon ekranlarını çok güzel buluyorsanız, yakında kullanılmaya başlanacak 4K ekranlara bayılacaksınız.

Apple ilk kez iPhone 4'de Retina ekranı gösterdiği zaman herkes müthiş görüntü kalitesine hayran kalmıştı. O zamandan beri çok yol alındı ve şimdi tüm büyük akıllı cihaz üreticileri üst seviye cihazlarında yüksek çözünürlüklü ve yüksek PPI seviyeli ekranlar kullanıyor. Ama mobil teknoloji firması Qualcomm, daha da kaliteli 4K ekranların kapıda olduğunu söylüyor.

Qualcomm'a göre 4K çözünürlükteki ekranlara sahip akıllı telefon ve tabletler 2015'de karşımıza çıkabilir. Şu anda cihazlarda kullanılan en yüksek çözünürlük, 2,560 x 1,440 piksel (toplamda 3.7 milyon piksel) ile Quad HD türünde ekranlar. Genelde ise biraz daha düşük piksel sayısına sahip 1080p Full HD ekranlar neredeyse standart hale geldi.

Mesele sadece akıllı cihaz ekranlarını 4K çözünürlüğe çıkartmak değil, bu büyüklüğe uygun fotoğraflar ve videolar kullanabilmek. Çoğu akıllı telefon zaten yüksek megapikselli fotoğraf çekebiliyor, orada zaten sorun yok. Ama 4K video çekebilen telefon sayısı az, bunların arasında Sony Xperia Z3 ve Samsung Galaxy Note 4 de var. Ayrıca telefonundan veya tabletinden, HD'den daha kaliteli 4K dizi ve film izlemek isteyenler hem bu türden yayın yapan online servislere sahip değiller, hem telefonların depolama alanları yeterli değil, hem de kablosuz GSM ağları henüz bu hızları kaldırmaya hazır değil.

Qualcomm, 4K ekranlı telefonların ancak bunlar mümkün olduğu zaman, yani donanım ve içerik kısmı halledildiği zaman gerçekten satın alınma potansiyeline ulaşacağını düşünüyor. Fakat sonuçta akıllı telefonunuzda, 4K televizyonlardaki kadar müthiş görüntü almak mümkün olacak. Heyecanla bekliyoruz.

The post Qualcomm: "4K Ekranlı Telefonlara Hazır Olun" appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Qualcomm: '4k Ekranlı Telefonlara Hazır Olun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement