Berlin'de "Rabia" Protestosu - Son Dakika
Güncel

Berlin'de "Rabia" Protestosu

14 Ağustos Dünya Rabia Günü kapsamında Mısır'ın Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yapılan kanlı baskın sonucu yaşamını yitirenler Almanya Berlin'de anıldı.

16.08.2014 22:36  Güncelleme: 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Ağustos Dünya Rabia Günü kapsamında Mısır'ın Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına yapılan kanlı baskın sonucu yaşamını yitirenler Almanya'nın başkenti Berlin'de anıldı.

Kent merkezindeki Unter den Linden Caddesi'nde bulunan Avrupa Birliği Temsilciliği önünde toplanan Mısırlılar, "14 Ağusots 2013 Rabia katliamının anma günü" yazan ve Mısır'da geçen yıl yaşananların fotoğraflarla anlatıldığı pankartlar, darbeyle görevinden alınan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları ile Rabia işaretleri bulunan dövizler ve Mısır bayrakları taşındı.

"Askeri darbeye hayır", "Mısır'a özgürlük", "Mısır için barış" ve "Darbeciler teröristtir" sloganları atılan gösteride yapılan konuşmalarda Mursi'nin demokratik bir şekilde seçildiğini, ancak görevinden alındığı, Sisi'nin ise darbe yoluyla yönetimi ele geçirdiği hatırlatıldı.

Eyleme katılan Favzi Muhammad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da çok sayıda insanın suçsuz yere cezaevlerinde bulunduğunu ve çok kişinin öldürüldüğünü belirterek, "Mısır'da insanların hakları yok" dedi.

Ülkesinde insanlara çok kötü davranıldığına işaret eden Muhammad, gösteri düzenleyerek Mısır'daki kardeşlerine destek olmaya çalıştığını ve bir şeylerin değişmesini istediğini kaydetti.

Muhammad, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda geçen yıl katliam yapıldığına dikkati çekerek orada hayatını kaybedenlerinin bazılarını tanıdığını belirtti.

Darbenin ardından yapılan seçimle cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi'yi diktatör olarak niteleyen Muhammad, "Diktatörü paramla desteklememek için her yıl gittiğim Mısır'a bu yıl gitmedim" ifadesini kullandı. Muhammad, Mısır'da yaşayanlar için dua ettiğini de kaydetti.

Göstericiler eylemin ardından dağıldı.

Mısır'daki 3 Temmuz darbesinin ardından yapılan gösterilerin merkezi başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı.

Berlin\'de "Rabia" Protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berlin'de 'Rabia' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement