Radyo Amatörleri Çan'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Radyo Amatörleri Çan'da Buluştu

Radyo Amatörleri Çan\'da Buluştu

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Edremit Şubesine üye bir gurup Amatör Telsizci Çanakkale’nin Çan ilçesinde bir araya geldi.

14.10.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Edremit Şubesine üye bir gurup Amatör Telsizci Çanakkale'nin Çan ilçesinde bir araya geldi.

Çanakkale'nin Çan ilçesi Telsiz ve Radyo Amatörlerinin organize ettiği etkinliğe Çanakkale, Edremit, Burhaniye, Bursa, Gönen, Biga'dan çok sayıda Amatör Telsizci ve Belediye görevlileri ve Üniversitelerden hocalar katıldı.

Çan'ın Kiraz dere mevkiinde gerçekleşen etkinlikte Edremit TRAC Şubesi üyeleri kurdukları kısa dalga cihazlarla beraber bir afet anında yapılacaklar haberleşmenin önemi cihazların özellikleri, antenlerin kurulumu, enerji sağlanması hakkında bilgi verirken Çanakkale Şube Başkanı Alper Doğmaz ise Amatör Telsizcilik ve TRAC hakkında bilgi verdiler aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinde bulunan amatör telsizciler ile görüşme yaptılar.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Edremit Şube Başkanı İsmail İrgörücü yaptığı açıklamada "Amatör Telsizcilik Afetlerde Çok Önemli" özellikle afetlerde son derece önemli olan amatör telsiz çalışmalarının gençler arasında daha da yaygınlaşmasını sağlamak istediklerini belirterek Edremit Körfezi Deprem konusunda hazırlıklı olmalı biz Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Edremit Şubesi (TRAC) olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz ama körfezde elimizden tutan yok, ya elektrikler kesilecek, yada deprem olacak o zaman hatırlanıyoruz ."dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Radyo Amatörleri Çan'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement