Radyo Müzik'te Sinan Akçıl Fırtınası - Son Dakika
Güncel

Radyo Müzik'te Sinan Akçıl Fırtınası

Sinan Akçıl, 97.6 Radyo Müzik stüdyolarında Genel Yayın Yönetmeni Altan Kiraz'ın konuğu oldu.

17.06.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Programda öne çıkan başlıklar şöyle; " Türkiye'de yaşayan birinin İngilizce şarkı söylemesi sırıtıyor"

"İngilizcem ve Fransızcam iyidir. Saint Benoit'dan mezun olduğum için ikisini de öğrettiler. Yine de Türkiye'de yaşayan birinin İngilizce şarkı söylemesi her zaman sırıtıyor. Yurt dışındayken başka bir dilde çok güzel oluyor benim şarkılarım."

"İkinci mavi mavi vakasını başlatıyorum"

"İki gün önce balıkçıda Hülya Avşar'ı gördüm. Hülya Hanım ikinci 'Mavi Mavi' vakasını başlatıyorum, bozulmazsınız umarım dedim. Şarkının güzelliğine bağlı dedi. Türkiye'de mavi denince akla iki isim geliyor, biri Hulya Avşar , ikincisi de bir yerde kendi mavi mavim. Bunu belki bir kadın besteci yazsa Brad Pitt'e yazmış olabilirdi. Benim hedef tahtam bellidiir. Şarkının o şarkıdan farkı; o neşeli bir şarkıyken bu aşk ve ayrılık şarkısı."

"Karadeniz'de sörf yapan ilk Türk olarak tarihe geçtim"

"Atma ,'Tabi Tabi' ve 'Fark Atıyor' şarkılarında bestecileri beni arayıp ne yaptın dediler. Normalde youtube'da 5-6 bin dinlenirken şimdi 20 milyondan aşağı dinleneni yok. Enerji, sihir yani şarkıda fark etmedikleri bir şey var. Mesela nakaratını değiştiriyorum ama saygımdan dolayı besteye adımı yazmıyorum. Aslında bestecilerin ufak bir matematik yanlışları oluyor ama ben bir müdahele ile halkın benimseyeceği hale getirip bir de enerji yükleyince güzel oluyor. Türk motiflerini de artırıyorum ya da ekliyorum. 'Tabi Tabi' de de Ozan Doğulu çok güzel düzenleme yaptı, klip de Nihat Odabaşı ile pekişti. Kilyos'u Los Angeles gibi gösterdi ben de Karadeniz 'de sörf yapan ilk Türk olarak tarihe geçtim. Karadeniz olduğu için dalgalarla boğuşmaktan ayağa kalkamadım. Tahtanın üstünde bu kadar gittiğime dua edin."

"Soma olayında gösteriş yapmadık"

"Üzücü Soma olayından dolayı konserimiz ertelendi. Biz de üzerimize düşeni yaptık ama bas bas bağırmadık, gösteriş yapmadık. Laf sokma amacıyla söylemiyorum. Yakın bölgedeki konserler ramazan sonrasına ertelendi. Bergama'da konser vardı. Haizran'da Alanya konserimiz var, İstanbul, Antalya Açık Hava şeklinde devam edecek. Konserleri yeni internet sitemden takip edebilirler."

"Fanlarımla ayrı bir aşkın içindeyiz"

"İnsanın hayatındaki kişi onu tamamen serbest bırakıp, onun işe olan aşkını yaşamasını sağladığı zaman, hayatındaki insana olan aşkın daha çok artıyor. Bu serbestlik özel hayatına da denge olarak yansıyor. Bu açıdan ne ben, ne o hayatımızdaki insanlarda kısıtlamaya gitmiyoruz. Özel hayat başka, iş hayatı başka bir şey. İş hayatında da fanlarımla ben ayrı bir aşkın içindeyiz. Sevenlerim de beni ilişkilerimde mutlu olduğum zaman daha çok ellerinin üstünde taşımaya başladılar. Tutarlılık ve benim mutluluğum onların hoşuna gidiyor."

"Annem beni müziğin küvezine atmış"

Altan Kiraz'ın sorusu üzerine sesine yönelik yapılan olumsuz eleştirilere de yanıt veren Sinan Akçıl, konuya ilişkin şunları söyledi; "Bu eleştiriler herhalde kasıtlı, hatta yapanlar bile aynıdır. Bu 4. Albüm, 4 stüdyo 3 solo albüm, toplamda 200 bine yakın bir mekanik satış var. Bütün bunlara karşılık tabi eleştiri olacak. Ben de herkesi sevmiyorum, herkesin sesini beğenmiyorum. Bu artık soru kalıbı, sokakta böyle bir şey yok. Başta böyle bir hava estirilmeye çalışıldı. Şimdi Mustafa Sandal ya da Serdar Ortaç ile konuştuğumda bizim bir önceki kuşağımızla, 'Bu kız beni görmeli'yi yaptığında ya da 'Karabiber'i yaptığında böyle şeyler ile karşılaşmışlar. Mustafa Sandal'ın en çok satan albümünde, Sandal battı diye başlık atmışlar. 'Tabi tabi' ile gelişen olay, en çok indirilen şarkı olması, gelen eleştirilerin hiç negatif olmaması, bu provokasyonların artık işlemediğini gösteriyor. Zaten bütün eleştirilere cevap vermek çok zaman alır. Müziğe bulanmış bir insanım, annem seni doğar doğmaz müziğin küvezine attım der. Saygı duyuyorum ama cevap vermeyi sevmiyorum."

"Rock müzik çok ruhlu ve özel bir müziktir"

"Rock müziğe karşı şöyle bir mesafem var, eski oturduğum evde çok yakında bir yerde ünlü bir rock davulcusu oturuyordu, mesafeli olmak istiyordum, gece uyuyamıyordum. En büyük mesafem bu. Onun dışında çok özel bir müziktir Pink Floyd'larla başlar, benim ilk altın plak kazandığım prodüksiyonum Zeynep Casalini albümüydü, ve 'Dokunma Bana' benim şarkım, Teoman'a yine 'Senden önce senden sonra' şarkısına düzenleme yapmıştım. Rock müzik, çokk ruhlu ve çok özel bir müziktir, asla bir mesafem yok. İyi müzik her zaman iyi müziktir."

RADYO MÜZİK'TE AYŞE HATUN ÖNAL FIRTINASI

Ayşe Hatun Önal, 97.6 Radyo Müzik stüdyolarında Genel Yayın Yönetmeni Altan Kiraz'ın konuğu oldu. Programda öne çıkan başlıklar şöyle;

''Yakınıma gelirsen sıcaklığımı hissedersin''

Bir gün Beyaz'a konuk olcaktım, dediler ki sana özel dekor yaptık. Bir gittim bütün stüdyo buz. Gülsem mi ağlasam mı küfür mü etsem bilemedim. Anlamadım ne demek buz. Benim beğendiğim kadın tipi soğuk ama gizli bir seksapalitesi olan kadın. Küçüklüğümden beri o tipleri sevmişimdir, o yüzden kendimde öyle bir tipleme yarattım. Sürekli gülücükler de dağıtamam ki, Her kameranın önünde sempatik tavurlar takınan biri değilim. Kameraya bakarkenn buz gibi bir şeye bakıyorsun. Buz gibi bir şeye nasıl sıcak olursunki. Ben çok doğal bir insanım, kameraya bakınca milyonları göremiyorum. Simsiyah makine görüyorum, bir donukluk oluyor. Birebir insanlarla hiç öyle soğukluk yok.

''Aşk Beni Köstekliyor''

Aşk hayatım çok yolunda gidince diğer tarafa enerjimi veremiyorum.Aşk hayatım kötü olucakki işime saldırıyım. Bir yerin eksikliğini bir yerle tamamlama durumu var. Aşk hepimizin hayatında çok önemli. Burçlara göre hareket ederim, başak gördüğümde yolumu değiştiririm. İkizlerle hiç konuşmam. Burçlarla aram iyi. Falcılarla kavga ederim, sen hiç bir şey bilmiyorsun diye.

Oyunculuk çok bana göre bir meslek değil. Son klibimde ilk kez kamera karşısında oynadım. Uzun boylu olduğum için benim dans etmemem gerekiyor.Dans etmek istesem de edemem, biraz oyunculuk yapmam gerekiyordu, hadi bu sefer biraz mimik yapıyım dedim. O da sizi cezbetti galiba.

''Fenerbahçe yüzünden çok dayak yedim''

Söylemiyim, iyi olan kazansın. Ben Galatasaray'ın Fatih Hoca zamanı aldığı o iki kupadan sonra ben futbolu bıraktım. Aslen Beşiktaş'ta doğdum, Galatasaray'da büyüdüm. Fenerbahçe yüzünden çok dayak yedim abimden. En büyük Fenerbahçe diyceksin diye çok zorlardı ben de inattan demezdim. Bir de Türkiye'de şimdiye kadar alınmış 2 en önemli kupanın sahibi Galatasaray, ben başarıyı seviyorum. Uzun yıllardır hiç ilgilenmiyorum ama futbolla.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Radyo Müzik'te Sinan Akçıl Fırtınası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'ne 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verildi
    10:00 Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'ne 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verildi

    Samsun AFAD İl Müdürlüğü, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Orman Kurtarma Timi'ne (ORKUT) 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verdi. Eğitimde, arama kurtarma öncesi alınması gereken tedbirler, müdahale için gerekli araç gereç ve malzemelerin tanıtımı, kullanımı, planlama ve hareket, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri, afet sonrası yapılması gereken işlemler uygulamalı ve teorik olarak anlatıldı. Orman Kurtarma Timi, orman yangını, deprem ve sel gibi afet durumlarına karşı aldıkları eğitimlerle hazır hale getirildi.

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi
    09:57 Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi

    Adana'da Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da ele geçirdi. Ruhsatsız silah yakalatan 7 kişi ve diğer suçlardan yakalanan 31 kişi tutuklandı.

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde kara yollarında olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.


Advertisement