Rahman Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Rahman Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Orhan Gazi Camisi'nden genel görüntüler Serhat Balcı'nın konuşması Sloganların atılması Dua edilmesi Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepkiler Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi Bilecik'te protesto edildi Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine yönelik protesto gösterisi düzenlendi.

13.05.2016 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Orhan Gazi Camisi'nden genel görüntüler

Serhat Balcı'nın konuşması

Sloganların atılması

Dua edilmesi Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi Bilecik'te protesto edildi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine yönelik protesto gösterisi düzenlendi.

Nizami'nin idam edilmesi nedeniyle Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde yer alan Orhan Gazi Camisi önünde toplanan Bilecik Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, tekbir getirerek,"Zalimler için yaşasın cehennem" sloganı attı.

Bilecik AGD Üniversite Komisyonu Başkanı Serhat Balcı, burada yaptığı açıklamada, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde "İnsanlığa karşı suç işlediği" gerekçesiyle verilen idam kararının mahkemece onandığını hatırlattı.

Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikalarının bu ülkeye barış getirmeyeceğine vurgu yapan Balcı, "Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş'te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır. Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez" dedi.

Balcı, daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmesinin gerektiğini anlattı.

İslam ülkelerindeki sorunların çözümü için Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Balcı, şöyle dedi:

"Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir. Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı, ırkçılık ve mezhepçiliği, ABD ve uzantıları ile işbirliğini tasvip etmiyoruz. Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz. İnsan varlığına değer vermek inancımız gereğidir ve kendilerinde bu inanca ait iz taşıyan herkesi aklı selimle hareket etmeye davet ediyoruz."

Edilen duanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Rahman Nizami\'nin İdam Edilmesine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rahman Nizami'nin İdam Edilmesine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement