Rahmi M. Koç Bilim Madalyası" Prof. Dr. Özcan'ın Oldu - Son Dakika
Güncel

Rahmi M. Koç Bilim Madalyası" Prof. Dr. Özcan'ın Oldu

Koç Üniversitesinin, bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez verdiği "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası"na, Prof. Dr. Aydoğan Özcan layık görüldü.

06.12.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Üniversitesinin, bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez verdiği "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası"na, Prof. Dr. Aydoğan Özcan layık görüldü.

Koç Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Üniversite, bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla Türkiye'nin yetiştirdiği yurt içinde veya dışında evrensel bilgi birikimine katkıda bulunan başarılı ve öncü bilim insanlarını ödüllendirmek üzere, "Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası" programı başlattı.

Bu yıl ilk kez verilen ödüle, "Fen, Mühendislik ve Tıp" alanında dünya çapında ses getiren çalışmaları ile Prof. Dr. Aydoğan Özcan değer bulundu.

Ödül töreninde konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, bu yıl ilk defa verdikleri ödülü büyük bir gururla fen, mühendislik ve tıp alanlarında yaptığı çalışmalarla müreffeh ve aydınlık bir dünyada, sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri adına önemli katkıları olan genç bir bilim insanına takdim ettiklerini söyledi.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan da ödülün hesaplamalı görüntüleme, mikroskopi ve fotonik alanlarında üst düzey temel bilimsel çalışmalarının yanı sıra teletıp, mobil algılama ve teşhis uygulamaları konusunda yenilikçi teknolojiler geliştiren Prof. Dr. Özcan'a verildiğini anlattı.

"50 bin dolarlık destekleme"

Bu yıldan başlayarak bir yıl fen, mühendislik ve tıp bilimleri ve sonraki yıl da idari, sosyal, insani bilimler ve hukuk alanlarında Türkiye'nin yetiştirdiği, yurt içinde veya yurt dışında evrensel bilgi birikimine üst düzeyde katkıda bulunan ve henüz 50 yaşını tamamlamamış bir bilim insanına bu madalyayı vereceklerini aktaran İnan, madalya ve sertifikaya ek olarak 50 bin dolarlık desteği içerecek olan bu ödüllendirmenin, Tükiye'de bilimin gelişmesini teşvik etmesini amaçladıklarını söyledi.

Ödüle layık görülen Prof. Dr. Aydoğan Özcan ise bu ödülün Rahmi Koç'un adını taşıması ve ödüle layık görülen ilk kişi olmanın kendisi için büyük bir sorumluluk hissettirdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından başarılı çalışmaları dolayısıyla 2012 yılında Popular Science dergisi tarafından dünyanın en parlak 10 bilim insanı arasında gösterilen ve Kaliforniya Üniversitesi (Los Angeles) ve Howard Hughes Sağlık Enstitüsü'nde görev yapan Prof. Dr. Aydoğan Özcan, ödülünü, Koç Holding ve Koç Üniversitesi Şeref Başkanı Rahmi Koç'un elinden aldı.

Törende, Prof. Dr. Aydoğan Özcan ve çalışmaları hakkında kısa bir film gösterildi.

"Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası"na aday olacak bilim insanları, Koç Üniversitesi tarafından çeşitli bilim dallarında uzman isimlerden oluşan beş kişilik seçici kurul üyeleri tarafından belirlendi. Bu yılki seçici kurulda, dünyanın en önemli kurumlarından Harward Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Georgia Teknoloji Enstitüsünden Prof. Dr. İlhan Fuat Akyıldız, Argonne Ulusal Laboratuvarından Prof. Dr. Ali Erdemir, ETH Zürch'ten Prof. Dr. Ataç İmamoğlu görev yaptı.

Başkanlığını Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan'ın yaptığı seçici kurul, değerlendirmeler sonrasında aday sayısını üçe indirdi ve belirlenen adaylar ve çalışmaları Koç Üniversitesi mütevelli heyetine bildirildi. Mütevelli heyeti de bu değerlendirmeler ışığında seçimi gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rahmi M. Koç Bilim Madalyası' Prof. Dr. Özcan'ın Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement