Rakamlarla Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Hizmetleri - Son Dakika
Yerel

Rakamlarla Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Hizmetleri

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Necat Yılmaz, 1 yıl içinde 8 milyon 910 bin 755 kişiye poliklinik hizmeti verilirken, 324 bin 453 hastanın ise ameliyat edildiğini belirtti.

03.04.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Necat Yılmaz, 1 yıl içinde 8 milyon 910 bin 755 kişiye poliklinik hizmeti verilirken, 324 bin 453 hastanın ise ameliyat edildiğini belirtti.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, sekreterlik binasında düzenlediği toplantı ile gazetecilerle bir araya geldi. Antalya Kamu Hastaneleri'nin 13 devlet hastanesi,3 ağız ve diş sağlığı merkezi, 1 eğitim ve araştırma hastanesi ile kaliteli ve nitelikli bir hizmet sunduğunu aktaran Yılmaz, 2014-2015(Ocak-Şubat) yılında birliklerine bağlı hastanelerde acil hizmetlerle birlikte 8 milyon 910 bin 755 kişiye poliklinik hizmeti verildiğinin altını çizdi.

İki bin 390 yatak kapasitesinin bulunduğu hastanelerde 7 bin 115 çalışan ile hizmet verdiklerini belirten Yılmaz, evde sağlık hizmetlerinde binde 2'lik vatandaşa ulaşma hedefini, Antalya'da binde 4 seviyelerine çıkardıklarını söyledi. 4 yıldır evde sağlık hizmetleri kapsamında 8 bin 995 hastaya ulaşıldığını ve bu hastalardan 4 bin 342'sine aktif hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Yılmaz, 26 bin 825 hastanın evinde ziyaret edildiğini hatırlattı. Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın her hastane yöneticisinin taburcu olan hastayı evinde ziyaret etmesi talimatları doğrultusunda Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nde görevli 91 yönetici bin 133 hastanın evinde ziyaret edildiğini açıkladı.

Toplam 23 ameliyathane ve 78 ameliyat masası bulunan kamu hastanelerinde 324 bin 453 ameliyat yapıldığını kaydeden Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Necat Yılmaz, 29 doğum masasında 15 bin 805 normal, 7 bin 475 sezeryen doğum gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Yılmaz, AEAH'de ağrısız doğum ve gebelik okulu ile ilgili eğitim çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Üç ağız ve diş sağlığı merkezi ile hastanelerdeki diş polikliniklerinde 174 ünite bulunduğunu aktaran Yılmaz, başvuruda bulunan 766 bin 729 kişiden 180 bin 755 diş çekimi, 42 bin 224 kanal tedavisi,226 bin 191 dolgu,206 bin 277 protez işleminin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Sigara bıraktırmada kullanılan ilaçların ücretsiz olarak verildiğini ifade eden Yılmaz, "Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi(AEAH), Atatürk Devlet Hastanesi, Alanya, Manavgat, Kumluca ve Korkuteli Devlet Hastaneleri'nde sigara bırakma poliklinikleri var. Bu polikliniklere başvurmak isteyenler, 'Alo 171 Sigara Bırakma Danışma' hattından merkezi hastane randevu sistem üzerinden randevu alarak, muayene olup, ilaçlarını ücretsiz olarak eczanemizden alabilmektedir" dedi.

AEAH'de Bahadır Kalaycı Kök Hücre ve Transplantasyon Ünitesi'nde 2013 yılından bu yana başarılı nakiller yapıldığını kaydeden Yılmaz, "Bu merkez Sağlık Bakanlığı'na bağlı kök hücre transplantasyonu gerçekleştiren 3 erişkin merkezden biridir. Üniteye başvuran 26 hastaya kök hücre transplantasyonu yapılmış olup, başarı oranı yüzde 90'lardadır" ifadelerini kullandı. Yeni Kaş Devlet Hastanesi'nin 2 ay önce hizmete girdiğini bildiren Yılmaz, Kemer Devlet Hastanesi bünyesinde Şefika Kurga Diyaliz Merkezi'nin hasta kabulüne başladığını ifade etti. AEAH'de hizmet veren da Vinci Robotik Sistemiyle ameliyatların kesiksiz ve neştersiz yapılabildiğini işaret eden Yılmaz, sistemin tüm branşlarda kullanılması için eğitim çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.Yine AEAH Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde İnfertilite(kısırlık) Ünitesi ve Androloji Laboratuvarı'nın açıldığını aktaran Yılmaz, ünitede yumurtlama ve aşılama tedavilerinin uygulanmaya başlandığını duyurdu. AEAH'de Karaciğer Nakli Ünitesi'nin açılması için Sağlık Bakanlığı'na yapo-yılan ruhsat başvurusunun onaylandığını da bildiren Yılmaz, kısa süre içinde bu merkezin hizmete gireceğini kaydetti. Yılmaz, AEAH Aşur Aksu yerleşkesine yapılacak olan 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'nin(AMATEM) yapımı için bu ay içinde sözleşme imzalanacağını belirtti.

DEVAM EDEN YATIRIMLAR

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Necat Yılmaz, devam eden sağlık yatırımlarını ise şöyle sıraladı:

"Alanya Devlet Hastanesi 300 yataklı, Elmalı Devlet Hastanesi 50 yataklı, Gazipaşa Devlet Hastanesi 75 yataklı, Korkuteli Devlet Hastanesi 100 yataklı, Serik Devlet Hastanesi 100 yataklı, Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 50 üniteli, Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi 300 yataklı, Antalya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 300 yataklı, Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 50 üniteli."

ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Antalya'da 5 kişide domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün belirlendiğini kaydeden Yılmaz, 3 kişinin ise hayatını kaybettiği söyledi. Gribin(Influenza) 300 türü olduğunu açıklayan Yılmaz, "Her grip domuz grip değildir. Grip yer yer ağır seyreden bir hastalıktır. Avrupa'da yaklaşık 80 bin, Fransa'da 10 bin kişi domuz gribinden hayatını kaybetmiştir. Ülkemizde ise bu sayı daha düşüktür. Halkımızı paniğe sürükleyici söylemlerden kaçınmamız gerekiyor" dedi. Yılmaz, kamu hastanelerinde domuz gribinden hayatını kaybedenin olmadığını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rakamlarla Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement