Ramazan Akyürek'in Avukatı TCK Kitabını Yırttı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Akyürek'in Avukatı TCK Kitabını Yırttı

Ramazan Akyürek\'in Avukatı TCK Kitabını Yırttı

Hrant Dink suikastına ilişkin soruşturma kapsamında eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tutuklandı. Akyürek'in avukatı tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterdi.

27.02.2015 23:18  Güncelleme: 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink suikastına ilişkin "kamu görevlilerinin ihmali" olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Akyürek'in avukatı Adnan Şeker, tutuklanmaya tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterdi.

Dün gözaltına alınan ve geceyi emniyette geçiren Ramazan Akyürek, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Ramazan Akyürek, Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye, 4 saatte 15 sayfa ifade verdi. İfadesinin ardından Akyürek, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği "İhmali davranış sebebiyle ölüme sebebiyet vermek", "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Görevi kötüye kullanma" iddiasıyla Akyürek'i tutukladı.

AVUKAT TÜRK CEZA KANUNU KİTABINI YIRTTI

Ramazan Akyürek'in tutuklanmasının ardından adliyenin 'C' kapısı önünde açıklama yapan Avukatı Adnan Şeker, tutuklanmaya tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterdi. Avukat Şeker, "Dosyayla ilgili hukuki söylenecek birşey yok. Çünkü hukuki bir şey yok. Şurada adalet sarayı yazıyor ama içi boş, adalet yok. İçeride olan hakimler, hakim değil. Hukuk fakülteleri gereksiz. Hakimler sadece siyasi iktidara ve bazı kişilere payanda olmuş" dedi.

Daha sonra elindeki Türk Ceza Kanunu kitabının sayfalarını tek tek yırtmaya başlayan Avukat Adnan Şeker, "Bizim kanaatimiz, Türk Ceza Kanunundaki suç tanımlanmasına ve suçların unsurlarının anlatılmasına da gerek yok. Zaten hakimler bunları biliyorlar. Tutuklamak için somut delillere gerek yok. Herhangi birinin sizin hakkınızda gerçek olmayan ifade vermesi veya soruşturmadan, kovuşturmadan kaçmak için yalan beyanda bulunması yetiyor" diye konuştu. Avukat Şeker, "Adınız bir kere 'paralel' olarak çıkmışsa, siyasi düşünceniz, hayat görüşünüz uyuşmuyorsa bunların hiçbirine, kanunlara gerek yok" dedi.

"ENGİN DİNÇTEN İFADE ALMAYAN ADALET ONUN AMİRİ KONUMUNDAKİ RAMAZAN AKYÜREK'İ TUTUKLUYOR"

Avukat Şeker, son olarak, "Olayın içinde başından beri olan bir Engin Dinç'ten ifade almayan adalet, onun amiri konumundaki Ramazan Akyürek'i somut delil olmadığı halde, somut delil var diye tutuklayabiliyor" dedi. Avukat Şeker, son olarak yapraklarını tek tek yırttığı Türk Ceza Kanunu kitabını göstererek, "Bu ceza yargılama kanunumuz, bu adliye binasında geçmiyor" diyerek kitabı yere attı. Avukat Şeker karara itiraz edeceklerini de sözlerine ekledi.

DAHA ÖNCE DE 3 POLİS TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce de dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amir olarak görev yapan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir ve dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Muhittin Zenit ile polis amiri Özkan Mumcu tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ramazan Akyürek'in Avukatı TCK Kitabını Yırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • METiN YAZAR: Verin cezasini da, akil basina gelsin 14 21 Yanıtla
  • Adanali1981: Ahlaksiza bak ülkenin kanunlarini yirtip atmak suçtur. Adaletten en son bahsedecek insanlar sizsiniz. Binlerce masum insani hapse atarken suç olmuyor. Dis ülkelerin oyuncagi haline gelen paralel ihanet sebekesini ölümüne savunan bu paralelci avukatin timsah gözyaslarindan baska birsey degildir. 5 24 Yanıtla
  • ŞIMARIKLIK: ŞIMARIKLIK BAŞKA BİRŞEY DEMİYORUM. 4 24 Yanıtla
  • Tolga: Hikayeden tutuklama .cıkarildigi mahkemede cezaevine atildi diyor ama kac yil yediğini yazmiyor. 5 19 Yanıtla
  • DİZAYN: KİTABIMIZI, DİNİMİZİ BİZE UNUTTURANLARA YAZIKLAR OLSUN. HÜKÜMET ALEYHİNDE YORUM YAZANLARIN HEPSİ BİLSİNLERKİ SİYONİSTLERİN EKMEKLERİNE YAĞ SÜRÜYORLAR. TEK İSTEDİKLERİ ÜLKEMİZ DİZAYN EDİLMESİ. NEDEN MÜSLÜMANLIK DÜŞMANLARI HORTLADI DERSİNİZ? 5 12 Yanıtla
  • mami: bunu bir kürt yapsaydı ihtilal olurdu. . . 3 13 Yanıtla
  • Azizpir: Adamsın..... 11 4 Yanıtla
  • ZEKİ SAKARYALI:: SAYGISIZ UTANMAZ SEN NE MİLLETSİN ACABA TÜRKİYE CUMHURİYETNİN KANUNKİTABINI YIRTARSIN AH AH ULAN DEVLETİME HAKARETİ KABUL ETMEM BUNU BİLESİNİZF. T. Ö. 3 12 Yanıtla
  • Sıradan biri : O kitabı sana yedirirler işiniz gücünüz şovmenlik yapmak beyinsiz adam 3 10 Yanıtla
  • Forza : Anayasa kitabımız Kuran'ı Kerim olmazsa bu ülke iflah olmaz kılıçdaroglu niçin padişahlık gelecek diyor çünkü adam biliyorki şeriatı padişahlık getirecek 7 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi
    11:23 TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi

    TRT 2'de yayınlanan belgesel dizi, kültür sanat dünyasındaki unutulmaz karşılaşma ve tanışma hikayelerini ele alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Onur Hüseyin Kılınç'ın üstlendiği dizi, usta fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ve hekim Ercan Kesal gibi isimlerin tanışma serüvenlerini anlatıyor. Dizi, sanatçıların ustalarıyla olan ilişkilerinin sanatlarını nasıl geliştirdiğini gösteriyor.

  • Kayseri Yahyalı'da yangından etkilenen ormanlık alan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı
    11:23 Kayseri Yahyalı'da yangından etkilenen ormanlık alan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı

    Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 2021'de çıkan yangından etkilenen 14 hektarlık ormanlık alan, atılan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı. Aladağlar Milli Parkı'nda çıkan yangının ardından bölge temizlendi ve orman ekipleri tarafından yoğun çalışmalar yapıldı. Yaklaşık 150 kilogram tohum atılan alanda, 2,5 yıl sonra fidanlar filizlenmeye başladı. Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, bölgenin koruma altında olduğunu ve ormanlaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:21 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 6,72 gram metamfetamin, 42 adet ecstasy ve 275 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
    11:21 Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar

    Denizli'de yaşayan bir yaşlı kadını cezaevine girmekle korkutarak dolandıran 3 şüpheli, jandarma tarafından 4 saat içinde yakalandı. Şüpheliler, yaşlı kadından aldıkları 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise kısa sürede altın ve paralarına geri kavuştu.

  • İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu
    11:20 İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ile üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlanırken, yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. İstanbul Yenibosna'da metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, üst geçit ve duraklarda aşırı yoğunlukla karşılaştı. Üst geçitlerde başlayan yoğunluk metrobüs durağına kadar uzadı. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlandı. Tek sıra halinde ilerlemeye çalışan vatandaşlar, güçlükle yürürken o anlar ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda ise zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği dikkat çekti. - İSTANBUL

  • Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı
    11:19 Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Niksar ilçesinde bir köpek, bir dükkanın kapı demirinin altına sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonucunda köpeği kurtardı.


Advertisement