Ramazan Ayı - Son Dakika
Yerel

Ramazan Ayı

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, ramazan ayının, müminler için nefis ve şeytan ordularına karşı verilen kulluk savaşında çetin bir eğitim zemini olduğunu belirtti.

20.06.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, ramazan ayının, müminler için nefis ve şeytan ordularına karşı verilen kulluk savaşında çetin bir eğitim zemini olduğunu belirtti.

Arvas, yaptığı açıklamada, İslam'da, namaz, oruç, teravih, hac ve zekat gibi bütün ibadetlerin insanoğlunu Yüce Allah'a kulluk için alıştırmak ve onun bu şuurunu pekiştirmek için olduğunu dikkati çekti.

Kıymeti bilinmeyen nimetin sahibine kazandıracağı bir şeyin olmayacağını ifade eden Arvas, "İşte bu nimetin kıymetini anlayıp, ondan hakkıyla istifade etmemiz için neler yapmalıyız, neleri öğrenmeli ve hayatımızda tatbik etmeliyiz diye kendi kendimize bir plan yapmalıyız. Öncelikle bu ayın mübarek gün ve gecelerinde nefsimizle baş başa kalarak, şimdiye kadar işlediğimiz günah ve kusurların manevi mesuliyetini düşünerek gönlümüzü Allah'a bağlayıp, ellerimizi onun geniş rahmetine açarak, yanan bir öz ve ağlayan bir gözle Rabbimize yalvarmalı, makbul olan nasuh tevbe ile tevbe etmeliyiz" diye konuştu.

Arvas, Müslümanların dünya ve ahiret hayatlarının cennet olabilmesi için kulluk görevlerini layıkıyla yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayarak, ramazan ayının, müminler için nefis ve şeytan ordularına karşı verilen kulluk savaşında çetin bir eğitim zemini olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Ayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement