Ramazan Ayı 'Vakit İyilik Vakti' Temasıyla İdrak Edilecek - Son Dakika
Yerel

Ramazan Ayı 'Vakit İyilik Vakti' Temasıyla İdrak Edilecek

Ramazan Ayı \'Vakit İyilik Vakti\' Temasıyla İdrak Edilecek

Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, “Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem ateşinden kurtulma zamanı olan on bir ayın sultanı, mübarek Ramazan ayına kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz" dedi.

17.06.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, "Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem ateşinden kurtulma zamanı olan on bir ayın sultanı, mübarek Ramazan ayına kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz" dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla bir açıklama yapan Ahmet Emirdağ, "Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan mübarek Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmüş bulunmaktadır. 17 Haziran Çarşamba günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 18 Haziran Perşembe günü tutulacak ilk oruç ile rahmet, mağfiret ve bereketli ayına girmiş olacağız. Ramazan ayı, faziletine inanılarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek oruç tutulduğu zaman geçmiş günahların bağışlandığı aydır. Ramazan ayı "Cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların bağlandığı" bir aydır. Ramazan ayı cömertliğimizin en üst seviyeye çıktığı bir aydır. Ramazan ayı; huzuru, aç olanın halinden anlamayı, sabretmeyi, şükretmeyi ve dini duygularımızı daha yoğun bir şekilde hissetmeyi, hoşgörüyü, eş-dost-akraba ilişkilerindeki sıcaklığı, nefsimize hakim olmayı bize öğretir. Bu ay Kur'an ayıdır. Ramazan ayını kıymetlendiren olaylardan birisi de kitabımız Kur'an-ı Kerimin bu ayda Sevgili Peygamberimize indirilmeye başlanmasıdır. Öyleyse bizler de Ramazan ayında camilerimizi olduğu gibi, evlerimizi de Kur'an tilavetiyle süsleyelim. Elimizden geldiğince ibadete, hayır ve hasenata ağırlık verelim" dedi.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik açısında önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Emirdağ, "Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: 'Kim bir müminin dünya sıkıntılarından birisini giderirse, Allah da onun kıyamet günündeki sıkıntılarından birisini giderir' Bu hadis-i şerif doğrultusunda bir mümin kardeşimizin sıkıntısını gidermek yarın kıyamet gününde bizim sıkıntıya düştüğümüzde Allah'ın sıkıntımızı gidereceğini unutmayarak o doğrultuda hareket etmeliyiz. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2015 yılı Ramazan ayı için belirlenen tema 'Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman' temasıdır. Bu tema çerçevesinde Aydınımızda ve ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerini görüp gözetmeli, dertlerine derman olmalıyız. Ramazan ayı süresi içerisinde tüm meslektaşlarımız ile birlikte yoğun bir program içerisinde camilerimizde mahallelerimizde ve yaz Kur'an kurslarımızda hizmet etmeyi esas alıyoruz. Ramazan süresince tüm camilerimizde mukabele okunacaktır. Ayrıca yaz Kur'an kurslarımızda da öğrencilerimize Kur'an-ı kerim ve dini bilgiler öğretilecektir. Başta üyelerimize Aydınımıza ve ülkemize ramazanın hayırlı olmasını, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor ramazanınızı tebrik ediyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Ayı 'Vakit İyilik Vakti' Temasıyla İdrak Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement