Ramazan Bayramı - Son Dakika
Güncel

Ramazan Bayramı

Hollanda’daki Müslümanlar Ramazan Bayramı’nı coşkuyla karşıladı Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Oral: “Bayramın yurt dışında yaşamanın ayrı bir anlamı var”

28.07.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'da yaşayan 1 milyona yakın Müslüman toplumu, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Ramazan Bayramı'nı büyük bir coşkuyla karşıladı.

Müslümanalar bayram namazı için sabahın erken saatlerinde farklı kentlerdeki camilere akın ederken, büyük şehirlerdeki camilerde doluluk yaşandı. Özellikle yabancıların yoğun yaşadığı Amsterdam, Lahey ve Rotterdam'daki camilere sığmayan cemaatin namazı avluya serilen halılarda kıldığı belirtildi.

Bayram namazını Hollanda Diyanet Vakfı'na (HDV) bağlı Rotterdam Ulu Camisi'nde kılan Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, bayramı yurt dışında yaşamanın ayrı bir anlamı olduğunu söyledi.

Hollanda'da dördüncü bayramı geçirdiğine değinen Oral, her defasında bayramı burada karşılamanın çok daha keyifli, bu mutluluk ve beraberliği yaşamanın çok daha farklı olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Birlik ve beraberliğin önemi üzerinde duran Oral, "Bazen Türkiye'deki vatandaşlarımız gurbette ramazan ve bayramı karşılayan vatandaşlarımıza 'işte yazık, uzak memleketlerde bayramı yaşıyorlar' diye biraz üzüntüyle yaklaşıyorlar. Oysaki ben yurt dışında hem ramazanı yaşayıp hem de bayramı karşılamanın çok daha keyifli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu birlik ve beraberlik, kardeşlik duygusu yurt dışında çok daha güçlü hissediliyor. Özellikle anavatanımızdan binlerce kilometre uzaklıkta ama kendimize ikinci vatan yaptığımız Hollanda'da bayramlardaki o beraberliği, o havayı insan hissedince geleceğe karşı çok daha umutlu ve güvenli bakıyor ve mutlu oluyor" diye konuştu.

Hollanda'da yaşayan Türklerin 31 Temmuz'dan itibaren Türkiye'deki Cumhurbaşkanı seçimleri için oy kullanmaya başlayacağını da hatırlatan Oral, bu kapsamda tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Oral,  vatandaşların Rotterdam'da Ahoy fuar, kongre ve sergi sarayında Deventer'de ise de Scheg spor salonunda kurulacak iki ayı merkezde oy kullanacağını sözlerine ekledi.

Başkonsolos Oral, namaz sonrası camide vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. - Hollanda

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement