Ramazan Bayramı - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı

Edirne Valisi Şahin: "Ramazan ayı sabır ayı, ramazan ayı rahmet ayı, ramazan ayı bereket ayıdır" Belediye Başkanı Gürkan: "Umut ediyoruz ki dünya, çocukların kanları üzerinden siyaset yapılmadığı bir dünya haline gelir"

28.07.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin,  ramazan ayının sabır, rahmet ve bereket ayı olduğunu söyledi.

Şahin, Selimiye Camisi'nin bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı gibi güzel bir güne erişildiğini söyledi.

Yıllanmış bir çınar ağacının altında, serin bir ortamda, güzel nimetleri tatma gününe eriştiklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Değerli hemşehrilerim hep ifade edilir. Ramazan ayı sabır ayı, ramazan ayı rahmet ayı, ramazan ayı bereket ayıdır. Evet, bugünse bayram günü. Evet bugünse ziyafet günü. Çünkü o zorluklara katlanan insanların, mutlaka bir ziyafete ermesi lazım. Bir şenlenmesi lazım. İşte bugün de o şenliğin başlangıcı olan gün."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da tüm Edirnelilerin, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının ve tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

Ramazan Bayramı'nın Filistin'de akan kanı durdurması için bir vesile olmasını dileyen Gürkan, "Umut ediyoruz ki insanlar, birbirlerini öldürmediği günlerin de geleceğini görürler. Umut ediyoruz ki dünya, çocukların kanları üzerinden siyaset yapılmadığı bir dünya haline gelir. Umut ediyoruz ki dünya fiziki sınırlar kalsa da insanların gönüllerindeki sınırların kalktığı bir dünya haline gelir" şeklinde konuştu.

Gürkan, birlik beraberlik, huzur içerisinde ve Misak-ı Milli sınırlarının korunduğu bir ülkede sonsuza kadar bayramların kutlanmasını diledi.

Törene, kurum müdürleri katıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement