Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

AK Parti Kayseri milletvekilleri Mehmet Özhaseki ve Havva Talay Çalış, Ramazan Bayramı dolayısıyla bazı ilçeleri ziyaret etti.

18.07.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kayseri milletvekilleri Mehmet Özhaseki ve Havva Talay Çalış, Ramazan Bayramı dolayısıyla bazı ilçeleri ziyaret etti.

Özhaseki, milletvekili Havva Talay Çalış ve partisinin il teşkilatı üyeleriyle Sarız ilçesinin Damızlık Mahallesi'ni ziyaret ederek, burada yaptırılan ve kendisinin adını taşıyan caminin açılışını yaptı.

Açılışın ardından cami önüne kurulan çadırda, milletvekilleri ve beraberindekilere, vatandaşların hazırladığı pilav ikram edildi.

Özhaseki ve Çalış, daha sonra Sarız, Pınarbaşı ve Bünyan ilçelerinde AK Parti teşkilatlarının düzenlediği bayramlaşma programlarına katıldı.

Mehmet Özhaseki, programlarda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin milletin verdiği mesajı doğru anladığını, koalisyon kurmak için samimi çabalar yürüttüğünü ifade etti.

Bu samimi gayretlerine ne MHP'den ne de CHP'den olumlu bir karşılık bulamadıklarını dile getiren Özhaseki, "Bir çok şart öne sürerek ipe un seriyorlar. İktidar olmak için kurulan bu partiler adeta iktidar olmamak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Siyaset tıkanırsa çözüm makamı yine millettir" dedi.

Milletin "Yeni bir hükümet kurulacaksa ana omurga sizsiniz" dediğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Yüzde 15 oy alan dışarıda davul çalıyor ama hükümeti ona verecek halimiz yok. Yüzde 41 alan kuracak hükümeti. Yüzde 41'in hakkını savunacağız biz orada. Öncelikle biz onların temsilcisiyiz. Sonra 'yanınıza küçük bir ortak alın' diyorlar. O zaman yapılacak ilk iş samimiyetle en çok oyu alan partiyle gidip görüşmek. Biz de öyle yapıyoruz. Biz samimiyetle gittiğimiz halde tam karşılığını bulduğumuzu da söyleyemeyiz. Yani 'elimizi taşın altına sokmayız' diyorlar. Meclis başkanlığı seçiminde adayımızı gösterdik, arkasında durduk. Falan partiyle konuşalım, pazarlık edelim, meclis başkanlığı biz de olsun gibi ayak oyunları yok. Dosdoğru gideceğiz dedik ve bunu da devam ettiriyoruz. Bu tavrımızı da millet sevdi. İçeride ne konuşmuşsak dışarı çıkıp söyleyebiliyoruz. Gizli saklı bir şey yok. Biz zorluyoruz. Gelecek hafta ikinci tur görüşmeleri başlayacak. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu gelecek hafta CHP ve MHP'ye gidecek, kapılarını çalacak, 'ortalık kuralım, millet bizden hizmet bekliyor' diyecek. Milli irade tecelli etti biz saygılıyız, milletin iradesini asla tartışmıyoruz, siz yanlış yaptınız da demiyoruz ve milletin istediği de bu ana omurga biziz, siz de gelin beraber ortak olalım' diyecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement